Πολύ σκληρή για να πεθάνει η ανώτερη Άρσεναλ, που, χάρη στα γκολ των Σάκα, Μαρτινέλι και Τροσάρ, υπέταξε τη Λίβερπουλ στο Λονδίνο (2-1) και πλέον ανασαίνει στον… σβέρκο των Ρεντς και το -2 από την κορυφή της Premier League.

Πάτησε χορτάρι με την… πλάτη στον τοίχο και τη γνώση πως το ενδεχόμενο ήττας θα την έβγαζε νοκ-άουτ στη «μάχη» του τίτλου. Όμως η Άρσεναλ απάντησε εμφατικά και με δίκαιη τριάρα κόντρα στην κακή Λίβερπουλ εξέθεσε όσους βιάζονται να την ξεγράψουν. Χαμός στην κορυφή της Premier League, οι Κανονιέρηδες μείωσαν στο -2 από τους Ρεντς, ωστόσο αυτή που… τρίβει τα χέρια της είναι η 3η Μάντσεστερ Σίτι που αν κάνει το καθήκον της και πάρει τα δύο λιγότερο ματς της (αμφότερα με την Μπρέντφορντ) θα πατήσει στην 1η θέση του πρωταθλήματος, που δείχνει πιο αμφίρροπο από ποτέ τα τελευταία χρόνια με τρεις «ολοζώντανους» διεκδικητές!

Ανωτερότητα της Άρσεναλ αλλά ισορροπία από το… πουθενά

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που «ξύπνησαν» πιο γρήγορα από το πρώτο αναγνωριστικό δεκάλεπτο. Στο 11′ ο Σάκα αστόχησε με το κεφάλι από πλεονεκτική θέση μετά την ωραία ενέργεια και σέντρα του Μαρτινέλι και δύο λεπτά μετά το σουτ του Χάκπο από την κάθετη του ΜακΆλιστερ πέρασε λίγο άουτ. Αυτή ωστόσο ήταν και η τελευταία πραγματική ευκαιρία της Λίβερπουλ στο πρώτο μέρος.

Οι Κανονιέρηδες πάτησαν γκάζι και στο 14′, αφού έκρυψαν την μπάλα, άνοιξαν το σκορ, όταν ο Σάκα πήρε το ριμπάουντ της επέμβασης του Άλισον στο τετ α τετ με τον Χάβερτς και έκανε από κοντά το 1-0. Η ομάδα του Αρτέτα έφερε το ματς στα μέτρα της και με σωστή πίεση περιόριζε τη Λίβερπουλ, έχοντας τον έλεγχο.

Στο 21′ ο Όντεγκααρντ βρέθηκε σε θέση βολής από το λάθος του Άρνολντ όμως ο Φαν Ντάικ έβαλε την κόντρα στο σουτ του. Ο Μαρτινέλι στο 45′ υποδέχθηκε την απίθανη κάθετη του Ζορζίνιο αλλά είδε το φοβερό τάκλιν του Κονατέ στο πλασέ του να τού στερεί το γκολ που θα χαλύβδωνε το προβάδισμα της ομάδας του. Οι Ρεντς δεν μπορούσαν να γίνουν απειλητικοί, όμως από το… πουθενά κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσα. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους Ράγια, Γουάιτ και Γκάμπριελ… συνεργάστηκαν άψογα μετά την μπαλιά του Γκράφενμπερχ στην περιοχή και με μια ωδή στην αμυντική ασυνεννοησία είδαν τον Βραζιλιάνο να στέλνει άθελά του την μπάλα στα δίχτυα της Άρσεναλ, χαρίζοντας στη Λίβερπουλ το… ουρανοκατέβατο 1-1.

Η Λίβερπουλ ανταπέδωσε την γκάφα και παραδόθηκε

Η ομάδα του Κλοπ ανέβασε στροφές στο δεύτερο μέρος και έφτασε κοντά στο γκολ με πλασέ του Τζόουνς στις αρχές του, ωστόσο σταδιακά η Άρσεναλ ανέκτησε τον έλεγχο κι έπειτα το προβάδισμά της με τη… βοήθεια της άμυνας της Λίβερπουλ, η οποία ανταπέδωσε το δώρο του 1-1. Στο 67ο λεπτό ο Μαρτινέλι είπε «ευχαριστώ» στην κακή συνεννόηση των Φαν Ντάικ και Άλισον και εκμεταλλευόμενος την τραγική έξοδο του Βραζιλιάνου γκολκίπερ πλάσαρε σε κενή εστία για το 2-1.

Ο κλοιός στένευε για τους Ρεντς όσο ο χρόνος κυλούσε, όμως εξακολουθούσαν να μην μπορούν να φτιάξουν καλές ευκαιρίες. Τα πράγματα έγιναν χειρότερα στο 87′ όταν ο Κονατέ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Το… κερασάκι στην τούρτα τοποθέτησε ο Λεάντρο Τροσάρ στις καθυστερήσεις που διαμόρφωσε το τελικό σκορ με ωραία ενέργεια και σουτ από δύσκολη γωνία, «κλειδώνοντας» τον θρίαμβο των Κανονιέρηδων.

gazzeta.gr