Καταρρακωμένος. Αμίλητος. Με το κεφάλι χαμηλά. Ο 37χρονος πατέρας που ξέχασε το μωρό του κλεισμένο για 8 ολόκληρες ώρες στο αυτοκίνητο, μοιάζει να μην μπορεί να πιστέψει το κακό που έχει συμβεί. Δεν μπορεί να το δεχθεί. Δεν το χωρά ανθρώπου νους.

«Να μην τύχει σε κανέναν άνθρωπο, θα ήθελα να χαθώ εγώ και όχι το παιδί μου».

Αυτά τα λόγια μπόρεσε να ψελλίσει μέσα στο νοσοκομείο όταν οι γιατροί του ανακοίνωσαν το χαμό του παιδιού του. Ήταν εκεί και η 27χρονη σύζυγός του. Και ακολούθησαν σκηνές αρχαίας τραγωδίας.

«Νοσηλεύεται, είναι σε καταστολή με φάρμακα. Και οι δύο είναι σε ασφαλή χέρια στο νοσοκομείο και θα εξακολουθεί να φρουρείται», δήλωσε ο δικηγόρος του 37χρονου.

Το πρωί, υποβασταζόμενος, οδηγήθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο της Άρτας και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για θανατηφόρο έκθεση ανηλίκου.

«Είναι ένα φριχτό παιχνίδι της μοίρας χάθηκε ένα μωρό και μαζί χάθηκαν και άλλες δυο ψυχές της μητέρας και του ιδίου», είπε ο κ. Λαμπράκης, δικηγόρος του πατέρα.

Μετά τον ανακριτή, ο πατέρας  οδηγήθηκε ξανά στο νοσοκομείο της Άρτας. Νοσηλεύεται φρουρούμενος σε ειδικό θάλαμο και βρίσκεται σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Τα φιμέ τζάμια «έκρυψαν» την τραγωδία

Η αδιανόητη τραγωδία συνέβη όταν ο 37χρονος υπάλληλος του ΔΕΔΔΗΕ έφυγε για την εργασία του, παίρνοντας μαζί και το κοριτσάκι για να το αφήσει στον βρεφονηπιακό σταθμό. Όμως, δεν το πήγε ποτέ.

Στις 7 χθες το πρωί πάρκαρε το αυτοκίνητο ο 37χρονος, ξεχνώντας μέσα στα πίσω καθισματάκια την 5 μηνών κορούλα του για περισσότερες από 8 ώρες. Και όλα αυτά σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της Άρτας οπού έχει κίνηση καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Αν το αυτοκίνητο δεν είχε φιμέ τζάμια το βρέφος θα είχε σωθεί αναφέρουν συγκλονισμένοι οι κάτοικοι.

«Δεν είδαμε απολύτως τίποτα, απλά είδαμε την αστυνομία που σήκωνε το αυτοκίνητο».

Αφού πάρκαρε το αυτοκίνητο ο πατέρας του βρέφους, πήγε στη δουλειά του και αναχώρησε με υπηρεσιακό αυτοκίνητο για τη Λευκάδα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο 37χρονος πατέρας καθόλη τη διάρκεια της διαδρομής για τη Λευκάδα συζητούσε με συνάδελφους του για  την οικογένεια, αναφέροντας το κοριτσάκι του, ούτε όμως τότε φαίνεται πως πέρασε από το μυαλό του ότι το ξέχασε στο αυτοκίνητο.

«Μας συνέτριψε όλους, η οικογένεια είναι εξαίρετη, σέβεται τους θεσμούς και την ανθρώπινη ύπαρξη. Θεωρώ ήταν μια άτυχη στιγμή», δήλωσε ένας οικογενειακός φίλος της οικογένειας.

Όταν πια το μεσημέρι, η μητέρα πήγε στον βρεφονηπιακό σταθμό να πάρει το παιδί, εκεί την ενημέρωσαν ότι το βρέφος δεν πήγε ποτέ στο σταθμό. Τηλεφώνησε στο σύζυγό της και μόνο τότε εκείνος κατάλαβε τι είχε συμβεί.

«Έγινε πολύ μεγάλη προσπάθεια από τους γιατρούς του νοσοκομείου προκειμένου να ανανήψει το βρέφος αλλά κάτι τέτοιο κατέστη αδύνατο», είπε ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης.

Το βρέφος, μεταφέρθηκε σήμερα στην ιατροδικαστική υπηρεσία Ιωαννίνων, προκειμένου να διευκρινιστούν τα ακριβή αίτια που οδήγησαν το 5μιση μηνών κοριτσάκι στον θάνατο.

Tα πρώτα λόγια του πατέρα

«Ξεκινήσαμε από το σπίτι. Στην διαδρομή σταμάτησα να πάρω καφέ. Όταν ξεκίνησαν αντί να στρίψω αριστερά στον βρεφονηπιακό σταθμό, έστριψα δεξιά και πήγα στη δουλειά μου. Το μωρό πρέπει να κοιμόταν και δεν έκλαιγε και το κάθισμα ήταν χαμηλά και δεν το έβλεπα από το παράθυρο. Ο θάνατος ήταν ασφυκτικός. Οι πολλές ώρες μέσα στο αυτοκίνητο του δημιούργησαν αίσθημα ασφυξίας, δύσπνοια, βήχα, με αποτέλεσμα να υποστεί πνευμονικό οίδημα που οδήγησε σε καρδιακή ανακοπή λόγω έλλειψης οξυγόνου».megatv.com