Πολλοί είναι οι γονείς που επιθυμούν να βγάλουν μία φωτογραφία με το παιδί τους και κατόπιν να την ανεβάσουν στα προσωπικά τους μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τοποθετώντας πάνω στο πρόσωπο του παιδιού τους ένα emoji, για να προστατεύσουν την εικόνα του.

Ωστόσο, όπως έχει γίνει γνωστό, υπάρχει εφαρμογή που «αποκωδικοποιεί» την εικόνα με τα καλυμμένα χαρακτηριστικά, με αποτέλεσμα η φωτογραφία του παιδιού να γίνεται καθαρή και τα χαρακτηριστικά του να είναι εμφανή.

Ο Μανώλης Σφακιανάκης τόνισε σχετικά με τον νέο συναγερμό που έχει σημάνει από αυτή την εφαρμογή ότι θα πρέπει να είναι προσεκτικοί οι γονείς σε ποιες στιγμές επιλέγουν να φωτογραφίζουν τα παιδιά τους.

E-shop φαντάσματα και αγορές μέσω facebook επικίνδυνες παγίδες για τους καταναλωτές

Σε άλλα ζητήματα στον χώρο της κυβερνοασφάλειας, στα δίχτυα απατεώνων φαίνεται ότι έχουν πιαστεί αρκετοί ανυποψίαστοι καταναλωτές διαδικτυακών καταστημάτων – φαντάσματα.

Πώς μπορούν να προστατευθούν οι καταναλωτές;

Ο κ. Σφακιανάκης τόνισε ότι το πρώτο και αναγκαίο φιλτράρισμα που απαιτείται για μία διαδικτυακή αγορά είναι αυτή να γίνει με ασφάλεια.

«Μπορούμε να δούμε αν στους τρόπους πληρωμής είναι το paypal. Η πληρωμή μέσω paypal μας εξασφαλίζει 100% την ασφάλειά της, γιατί αν δεν έρθει το προϊόν η εν λόγω εταιρεία αποζημιώνει τον πελάτη που την επιλέγει», εξήγησε ο κ. Σφακιανάκης.



megatv.com