«Ψάρεψε» φωτογραφίες δύο 12χρονων κοριτσιών από το Instagram, τις έγδυσε με πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης και τις έστειλε σε συμμαθητές του.

Δράστης; Ένα αγόρι 15 ετών από τον Ασπρόπυργο.

«Πήραν την κανονική φωτογραφία, παίρνω τη δικιά σου φωτογραφία που είσαι με παντελόνι και μπλούζα, παίρνω, σου κάνω edit και σε κάνω ολόγυμνη», είπε η μητέρα της 12χρονης.

«Ο αλγόριθμος μπορεί και ανιχνεύει πάνω από τα ρούχα που φοράει η γυναίκα – θύμα πως είναι το σώμα της, αναλογίες του κορμιού της ώστε να μπορέσει να κάνει απόλυτα φωτορεαλιστική ψηφιακή αναπαράσταση», δήλωσε ο δημοσιογράφος τεχνολογίας και πρόεδρος Internet Now, Νίκος Βασιλάκος.

Το πρόγραμμα πωλείται στο διαδίκτυο

Ο 15χρονος, όπως όλα δείχνουν, αγόρασε το πρόγραμμα στο διαδίκτυο. Με ιδιαίτερη ευκολία αφαίρεσε τα ρούχα που φορούσαν στις φωτογραφίες τα δύο ανήλικα κορίτσια και τις μοίρασε.

«Η κόρη μου την Τρίτη όταν σχόλασα εγώ από τη δουλειά, μου είπε μαμά αυτό κι αυτό έχει γίνει, πάει και η άλλη κοπέλα στην αστυνομία. Της λέω για ποιο λόγο; Μου λέει ένα παιδί της Γ’ γυμνασίου πήρε λέει φωτογραφίες δικές μου και της άλλης κοπέλας», είπε η μητέρα της κοπέλας.

Οι γονείς των κοριτσιών υπέβαλαν μήνυση και κατέθεσαν στις αρχές εκτυπωμένες τις ψεύτικες γυμνές φωτογραφίες των παιδιών τους. Ο 15χρονος οδηγήθηκε στην εισαγγελία ανηλίκων και διετάχθη η υποβολή του επίμαχου υλικού στο πλαίσιο περαιτέρω διερεύνησης.

«Πυρηνική βόμβα»

«Είναι φρέσκο το φαινόμενο, τα περιστατικά είναι ελάχιστα αλλά σύμφωνα με την εμπειρία μου τα περιστατικά πολύ σύντομα θα φουντώσουν και θα χαθεί η μπάλα. Η τεχνητή νοημοσύνη είναι πυρηνική βόμβα στα χέρια ανυποψίαστων ανθρώπων», είπε ο πρώην Αντιστράτηγος Ελληνικής Αστυνομίας και ιδρυτής CSII, Μανώλης Σφακιανάκης.

Τα προγράμματα αυτά έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις σε χιλιάδες χρήστες παγκοσμίως που μιλούν για παραβίαση προσωπικών δεδομένων με τους δημιουργούς να υποστηρίζουν ότι όλα είναι απολύτως νόμιμα.



megatv.com