Σοκαρισμένοι οι γονείς 10χρονου μαθητή άκουσαν το παιδί τους να τους λέει ότι η δασκάλα τους στο δημοτικό τους έβαλε να παρακολουθήσουν ταινία ερωτικού περιεχομένου με ανήλικα αγόρια.

Ο Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς, δικηγόρος οικογένειας δήλωσε: «Τους είπε ότι η δασκάλα έβαλε σαν διδακτικό μια ταινία με τίτλο τα αγόρια στο ντουζ, όπου εκεί υπήρχαν περιπτύξεις μεταξύ αρρένων, ομοφυλοφίλων. Υπήρχαν φιλήματα στο στόμα, κτλ και θωπείες. Όταν ρωτήθηκε η δασκάλα για ποιο λόγο το έβαλε αυτό, ποιο ήταν το ηθικό δίδαγμα είπε ότι ο εκπαιδευτής είναι φασίστας.»

Η διαμαρτυρία των γονέων έφθασε στο υπουργείο Παιδείας. Σε δήλωσή του ο γενικός γραμματέας Αλέξανδρος Κόπτσης αναφέρει ότι το περιστατικό διερευνάται.

«Κοινοποιήσαμε ένα εξώδικο τόσο στη διεύθυνση του σχολείου, στην πρωτοβάθμια, όσο και στο υπουργείο παιδείας ζητώντας να ερευνηθεί κατά πόσο είναι εγκεκριμένο το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφενός και αφετέρου κατά πόσο αρμόζει με την ιδιότητά της ως εκπαιδευτικού να προβάλει τέτοιου είδους ταινίες.», πρόσθεσε ο δικηγόρος.

Τι πραγματεύεται η ταινία

Η ταινία μικρού μήκους, διάρκειας 9 λεπτών είναι σουηδικής παραγωγής και έχει αποσπάσει, λίγο μετά την κυκλοφορία της, το 2021, το Βραβείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Παιδικού Κινηματογράφου ως η Καλύτερη Μικρού Μήκους Ταινία για Παιδιά.

Σύμφωνα με το σενάριο, όλα συμβαίνουν μετά από έναν έντονο αγώνα προπόνησης με την ομάδα, όταν οι 12χρονοι Βίγκο και Νοέλ επιστρέφουν στο σπίτι και τσεκάρουν ο ένας τα όρια και την αρρενωπότητα του άλλου.

Το βίαιο σταμάτημα ενός αθώου παιχνιδιού φέρνει στο προσκήνιο το ερώτημα του τι επιτρέπεται και τι όχι σε μια ανδρική φιλία. Η απορία πάνω στο ζήτημα προκύπτει μετά από ερώτηση του προπονητή της ομάδας, ο οποίος βάζει τους 12χρονους να αναρωτηθούν τι είναι αυτό που τους κάνει άνδρες.

Η ταινία έχει προβληθεί σε περισσότερα από 50 φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο και έχει αποσπάσεις σημαντικές διακρίσεις.

Μετά την καταγγελία που προηγήθηκε για την προβολή της ταινίας σε 10χρονα παιδιά σε δημοτικό σχολείο της Αθήνας, πληροφορίες αναφέρουν ότι το φιλμ έχει εγκριθεί για να προβάλλεται μεν σε σχολεία, αλλά σε Γυμνάσια και Λύκεια.



megatv.com