Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ, κρίθηκε αθώος για τις κατηγορίες κακοποίησης της πρώην συντρόφου του, μετά από 15 μήνες έρευνας από ανεξάρτητο φορέα.

Τον Οκτώβριο του 2020, η Όλια Σαρίποβα, πρώην επαγγελματίας τενίστρια και επί χρόνια σύντροφος του Γερμανού, κατηγόρησε τον Ζβέρεφ ότι προσπάθησε να την πνίξει με ένα μαξιλάρι, σε ένα περιστατικό που έγινε κατά τη διάρκεια του US Open 2019, στη Νέα Υόρκη.

Λίγους μήνες αργότερα, η Σαρίποβα είχε αποκαλύψει, πως ο Γερμανός star την κακοποιούσε συστηματικά κατά τη διάρκεια της σχέσης τους, ενώ, υποστήριξε πως η κατάσταση ξέφυγε για πρώτη φορά, όταν ο Ζβέρεφ χτύπησε και άφησε λιπόθυμη την 21χρονη, στο δωμάτιο του ξενοδοχείου τους, κατά τη διάρκεια του Shanghai Masters 2019.

Τον Οκτώβριο του 2021, η ΑΤΡ εξέδωσε ανακοίνωση, διατάσσοντας ενδελεχή έρευνα από ανεξάρτητο φορέα, για να διαπιστωθεί αν οι κατηγορίες ευσταθούν. Ο Ζβέρεφ αποδέχθηκε μετά χαράς τη συγκεκριμένη απόφαση και η ιδιωτική εταιρεία “Lake Forest Group”, ανέλαβε την υπόθεση.

Την Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2023 και μετά από 15 μήνες έρευνας, ο εκτελεστικός Διευθυντής της ΑΤΡ, Μάσιμο Καλβέλι, έκανε γνωστό πως ο Ζβέρεφ κρίθηκε αθώος λόγω αμφιβολιών και δεν θα αντιμετωπίσει κάποια τιμωρία.tennis24.gr