Μόνο φρίκη μπορεί να προκαλέσει η καταγγελία ενός πατέρα που λέει στην κάμερα του LIVE NEWS πως η 7χρονη κόρη του, μια μαθήτρια πρώτης δημοτικού, βρέθηκε φιμωμένη και δεμένη στις τουαλέτες του σχολείου.

«Την οδήγησαν κάποια αγόρια μεγαλύτερης τάξης», είπε ο πατέρας της 7χρονης.

Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα το 7χρονο κοριτσάκι κρατώντας από το χέρι την μητέρα του περνά το κατώφλι της ΓΑΔΑ. Εκεί οι έμπειροι ψυχολόγοι της ελληνικής αστυνομίας ανέλαβαν να εξετάσουν και να ξεκλειδώσουν το 7χρονο παιδί.

Το χρονικό της φρίκης

Το περιστατικό έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης λίγο πριν ξεκινήσει το ολοήμερο. Η 7χρονη – άγνωστο πως – βρέθηκε φιμωμένη και δεμένη στις τουαλέτες του σχολείου. Η μνήμη του θολή. Το μόνο που ήθελε μόλις κατάφεραν να τη λύσουν δύο φίλες της ήταν να μιλήσει στη μητέρα του.

«Ήταν σε κατάσταση άσχημη. Είπε “πάμε να σας πω κάτι που θέλω”», είπε ο πατέρας του παιδιού.

Δεν πίστευε στα αυτιά της η μητέρα της 7χρονης, η οποία την πήρε από το χέρι και οδηγήθηκαν στην αστυνομική διεύθυνση για να υποβάλλουν μήνυση.

Τα θολά σημεία

Η απίστευτη αυτή υπόθεση αντιμετωπίζεται με ιδιαίτερη προσοχή από την Ελληνική Αστυνομία. Η καταγγελία εξετάζεται με ιδιαίτερο προβληματισμό καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, το κοριτσάκι – το οποίο για τις επόμενες ώρες τελούσε υπό σοκ- φέρεται να άλλαξε την κατάθεσή του που έγινε παρουσία ειδικού παιδοψυχολόγου.

Τα ερωτήματα που γεννιούνται είναι το γεγονός ότι στην έρευνα της αστυνομίας δεν βρέθηκαν πουθενά πειστήρια. Δεν εντοπίστηκαν οι χαρτοταινίες στον κάδο που είχε υποδείξει στους αστυνομικούς το παιδί ενώ ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως κανένας δάσκαλος ή ο διευθυντής του σχολείου δεν αντιλήφθηκαν το παραμικρό.

Και δεύτερο περιστατικό bullying

Αυτό όμως δεν είναι το μοναδικό περιστατικό βίας που καταγγέλθηκε για το ίδιο σχολείο και μάλιστα για την ίδια τάξη. Μητέρα εξιστορεί πως χτες το πρωί το δικό της παιδί έπεσε θύμα bullying.

«To παιδί, το πήρε ο πατέρας του από το σχολείο και μάθαμε ότι το παιδί, μία ομάδα παιδιών τον είχε πιάσει και τον έδερνε. Το πήγαμε στο «Παίδων», πονάει το χέρι του, έχει οίδημα στο χέρι του γιατί του δίνανε μπουνιές. Περιστατικά με bullying έχουμε συνέχεια και εγώ με τον γιο μου είχα συνέχεια, λόγω κιλών, με κοροϊδίες, οτιδήποτε, απλά δεν φαντάστηκα ότι θα φτάσει σε αυτό το σημείο», ανέφερε η μητέρα μαθητή.

Αν και η μητέρα είχε ενημερώσει επαναλειμμένως για τα περιστατικά bullying στο σχολείο, όπως λέει, τίποτα δεν είχε αλλάξει.

«Είναι φετινά, γιατί είναι πρώτη τάξη το παιδί. Είχα ενημερώσει πολλές φορές ότι το παιδί παραπονιέται ότι το κοροϊδεύουν. Έχω μιλήσει με το σχολείο, έχω μιλήσει με την διευθύντρια, με την υποδιευθύντρια και εννοείται έχουμε ακολουθήσει όλη την διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουμε, νομικά».

Κι ενώ αυτό το περιστατικό έγινε αντιληπτό από τις δασκάλες που έβαλαν τιμωρία τα παιδιά που χτύπησαν τον 6χρονο, στην περίπτωση της 7χρονης ουδείς αντιλήφθηκε τι είχε συμβεί.

«Δεν συγχέεται με το άλλο το περιστατικό. Το άλλο το περιστατικό απλά είναι από την ίδια τάξη του γιου μου, το κοριτσάκι. Προσπαθούμε και εκεί να βγάλουμε μία άκρη και εμείς οι γονείς, όλοι μας».

Οι Αρχές εξετάζουν και το ενδεχόμενο να υπάρχει κάποιο άλλο πρόβλημα μέσα στο σχολικό ή οικογενειακό περιβάλλον του και να θέλησε με αυτόν τον τρόπο το 7χρονο κοριτσάκι να εξωτερικεύσει τα συναισθήματά του.

Σε κάθε περίπτωση θα ληφθούν καταθέσεις από τον διευθυντή, τους δασκάλους και από τους γονείς για να δουν τι ακριβώς έχει συμβεί.

Βρέθηκαν αχνά σημάδια στο πρόσωπο και τα χέρια της 7χρονης

Ολοκληρώθηκε η ιατροδικαστική εξέταση και από αυτή προέκυψε πως υπάρχουν αχνά σημάδια στο πρόσωπο του παιδιού, το οποίο θα μπορούσε να είναι από χαρτοταινία ή από παρόμοιο υλικό.

Ακόμα, βρέθηκε ένα μικρό σημάδι στον καρπό της 7χρονης, το οποίο θα μπορούσε να είχε προκληθεί από λεπτό σκοινί.

Ωστόσο, σημειώνεται πως τέτοια υλικά δεν βρέθηκαν ούτε στο σχολείο ούτε στους κάδους.

Η 7χρονη έμεινε για πάνω από τέσσερις ώρες στη ΓΑΔΑ, όπου εξετάστηκε από έμπειρους αξιωματικούς και παιδοψυχολόγο. Πληροφορίες αναφέρουν πως το παιδάκι ρωτήθηκε 12 φορές για να περιγράψει όσα βίωσε.megatv.com