Ο ατζέντης του Έντβιν Φαν Ντερ Σαρ, Ρομπ Γιάνσεν, μίλησε σε ολλανδικό podcast για την κατάσταση του παλαίμαχου κίπερ που νοσηλεύεται στην εντατική, χαρακτηρίζοντας σοβαρή την εγκεφαλική αιμορραγία αλλά δηλώνοντας αισιόδοξος πως θα ξεπεράσει την περιπέτεια.

Ο Έντιβν Φαν Ντερ Σαρ εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας στην Κροατία μετά την εγκεφαλική αιμορραγία που υπέστη κατά τη διάρκεια των θερινών του διακοπών στις 7 Ιουλίου.

Σύσσωμη η ποδοσφαιρική Ευρώπη εξέφρασε τη συμπαράσταση της στον παλαίμαχο θρυλικό κίπερ και πρώην τεχνικό διευθυντή του Άγιαξ, με τον ατζέντη του, Ρομπ Γιάνσεν να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες για την πορεία της υγείας του μιλώντας στο ολλανδικό podcast «KieftJansenEgmondGijp».

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι η κατάστασή του παραμένει υπό έλεγχο, αλλά ταυτόχρονα πως ο βαθμός κρισιμότητας μιας τέτοιας επιπλοκής είναι υψηλός, τονίζοντας ότι κοντά του βρίσκεα η σύζυγός του μαζί με τον γιο τους, η οποία μάλιστα το 2009 είχε περάσει την ίδια περιπέτεια.

Δεν έκρυψε μάλιστα ότι λίγο πριν αποχωρήσει από το πόστο του τεχνικού διευθυντή στον Άγιαξ, είχε συμβουλεύσει τον VVD να χαμηλώσει ρυθμούς, καθώς εκείνος βίωνε μια αρκετά στρεσογόνα περίοδο.

«Φυσικά τα πράγματα δεν είναι καλά. Βασικά είναι… κακά και καλά. Έτσι λέγεται όταν η κατάσταση είναι υπό έλεγχο. Πρέπει να προστατεύσεις την οικογένεια σε αυτό. Βρίσκεται σε καλά χέρια. Η Ανμαρί είναι εκεί με τον γιο της. Υπάρχει συνεχής επαφή από την Ολλανδία σχετικά με το πώς θα προχωρήσουμε. Πρέπει να ξεκουραστεί πάρα πολύ.

Είμαστε σίγουροι ότι αυτό θα λειτουργήσει, αλλά φυσικά δεν είναι κάτι μικρό. Μια εγκεφαλική αιμορραγία είναι πολύ σοβαρή. Η Ανμαρί το πέρασε η ίδια το 2009. Αναγνωρίζει πολλά από αυτά που της συνέβησαν τότε.

Ο Έντβιν κι εγώ είχαμε αρκετές συζητήσεις μερικές εβδομάδες πριν πάρει την απόφαση να αποχωρήσει από τον Άγιαξ. Ήταν κάπως υπερφορτωμένος.Του είπα ”Έντβιν, πρέπει να σταματήσεις. Έχει τελειώσει. Έκανες ό,τι έπρεπε να κάνεις. Ως ένα σημείο δεν θα το κάνεις ποτέ ξανά»gazzeta.gr