Ο Πέτρος Τσιτσιπάς μαζί με τον Ισπανό Σέρχιο Μάρτος Γκόρνες ξεκίνησαν με νίκη στο τουρνουά Challenger του Μπαχρέιν επικρατώντας των Μπίλι Χάρις (Μ. Βρετανία) και Ρόντολφ Μόλικερ (Γερμανία) με 6-2, 6-7(2), 10-7 παίρνοντας την πρόκριση για τα προημιτελικά του τουρνουά. 

Τσιτσιπάς και Γκόρνες ξεκίνησαν εντυπωσιακά την αναμέτρηση καθώς με 2 breaks πήραν προβάδισμα με 5-1. Μάλιστα στο αμέσως επόμενο game είχαν τρεις ευκαιρίες για να κλείσουν το set όμως οι Χάρις και Μόλικερ κατάφεραν να φτάσουν σε hold και να μειώσουν σε 5-2 με το set να κλείνει αμέσως μετά στο service του ελληνοϊσπανικού διδύμου. 

Στο 2ο σκέλος Χάρις και Μόλικερ βρήκαν πρώτοι break (4-2), όμως στη συνέχεια ακολούθησε ένα σερί 3-0 από τους Τσιτσιπά και Γκόρνες που πήραν προβάδισμα με 5-4 και τις μπάλες στα χέρια για να σφραγίσουν την πρόκριση. 

Ωστόσο, με νέο break οι Χάρις και Μόλικερ έκαναν το 5-5 με το set στη συνέχεια να οδηγείται στο tie-break το οποίο και κατέκτησαν με 7/2. 

Στο super tie-break οι Νο3 του ταμπλό κυριάρχησαν κατακτώντας αρχικά τους 5 πρώτους πόντους (5-0) για να κλείσουν λίγο αργότερα το παιχνίδι παίρνοντας την πρόκριση στην επόμενη φάση εκεί όπου θα αντιμετωπίσουν τους Ιάπωνες Ματσούι και Ουεσούγκι που με τη σειρά τους κέρδισαν τους Μπέργκεβι (Σουηδία) και Βέλντιρ (Ολλανδία) με 6-7(2), 6-3, 11-9. 



tennis24.gr