Μια «σαπουνόπερα» εκατοντάδων εκατομμυρίων

Tην τελευταία τριετία το «τρίγωνο» Παρί Σεν Ζερμέν – Κιλιάν Μπαπέ – Ρεάλ Μαδρίτης ήταν ένα διαρκές «σίριαλ». Για την ακρίβεια… σαπουνόπερα!

Ο Μπαπέ «άνθισε» ποδοσφαιρικά δίπλα στον Νεϊμάρ αλλά όσο περισσότερο χρόνο περνούσαν μαζί στο χορτάρι και στα αποδυτήρια, τόσο πιο δύσκολη γινόταν η σχέση τους. Η άφιξη του Μέσι το 2021 ήταν μια επιπλέον επιπλοκή, εντός και εκτός γηπέδου.

Οι σχέσεις του Μπαπέ με την Παρί ήταν τεταμένες. Μάλιστα είχε αποκαλέσει τους Παριζιάνους «διχαστικό κλαμπ» που «μπορεί να προσελκύει κουτσομπολιά». Επιπρόσθετα υπήρξε μια μακροχρόνια διαμάχη σχετικά με τη χρήση της εικόνας του από τον σύλλογο για εμπορικά οφέλη. «Η Παρί είναι ένας μεγάλος σύλλογος και μια μεγάλη οικογένεια αλλά σίγουρα δεν είναι η… Κιλιάν Ζερμέν» είπε πέρυσι, εκνευρισμένος που μια συνέντευξή του χρησιμοποιήθηκε ως φωνή σε βίντεο για την προώθηση εισιτηρίων διαρκείας.

Το τεράστιο νέο συμβόλαιο που υπέγραψε το 2022 για να παραμείνει στην Παρί για άλλα δύο χρόνια, του έδωσε φωνή για να ακουστεί από την ιεραρχία του συλλόγου όταν ήθελε μιλήσει για την ποδοσφαιρική στρατηγική του κλαμπ. Η πρόσληψη του Κάμπος, ο οποίος τον υποστήριξε στη Μονακό, σε ρόλο αθλητικού διευθυντή, θεωρήθηκε ως επιλογή του αστέρα του συλλόγου, αν και ο Μπάπε υποστήριξε ότι «δεν θα υπερβεί τον ρόλο του ποδοσφαιριστή».

Ήταν μια έκπληξη – και όχι μόνο για τη Ρεάλ Μαδρίτης – όταν ο Μπαπέ επέκτεινε το συμβόλαιό του με την Παρί τον Μάιο του 2022.

Αυτός και η οικογένεια του απέρριψαν το συμβόλαιο που του προσέφερε η Ρεάλ και επέλεξαν να μείνει στην Παρί, με ένα… τρελό διετές συμβόλαιο με οψιόν ανανέωσης έως τον Ιούνιο του 2025. Ο μισθός του Γάλλου είναι στα 70 εκατομμύρια ευρώ και το deal περιελάμβανε ένα μπόνους 80 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο θα έφτανε τα 100 εκατομμύρια αν ανανέωνε το συμβόλαιο του.

Το περασμένο καλοκαίρι ο Μπαπέ ενημέρωσε τη διοικητική ηγεσία της Παρί πως δεν θα ανανέωνε τη συμφωνία τους μέχρι το 2025, πόσο μάλλον για ακόμα περισσότερο. Αυτό έφερε τον σύλλογο σε μια κατάσταση όπου κινδύνευαν να τον χάσουν με ελεύθερη μεταγραφή στο τέλος αυτής της σεζόν.

Η Παρί ήταν πρόθυμη να τον πουλήσει στη Ρεάλ αλλά για τη σωστή τιμή. Τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο περίπλοκα όταν η Αλ Χιλάλ πρόσφερε 300 εκατομμύρια ευρώ, το οποίο θα ήταν ρεκόρ μεταγραφής, για να προσπαθήσει να τον πάρει στη Σαουδική Αραβία δίνοντας του συμβόλαιο με μισθό ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ την εβδομάδα.

Η Παρί αποδέχτηκε την προσφορά, αλλά ο Μπαπέ είπε ότι δεν ήταν διατεθειμένος καν να συζητήσει τη μεταγραφή. Η καρδιά και το μυαλό του φαίνεται πως ανήκει στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ξεκίνησε τη σεζόν ως persona non grata στην Παρί, έμεινε εκτός (μαζί με τον Νεϊμάρ που εν τέλει πήγε στην Αλ Χιλάλ) από την περιοδεία του συλλόγου στην Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα στο πλαίσιο της καλοκαιρινής προετοιμασίας, ενώ έμεινε εκτός αποστολής και στην πρεμιέρα της Ligue 1, κόντρα στη Λοριάν. Στη συνέχεια, όμως, επανήλθε στην ομάδα, καθώς ο σύλλογος αποδέχτηκε τη ματαιότητα αυτής της αντιπαράθεσης και ξεκίνησε την πιο παραγωγική σεζόν του μέχρι στιγμής στην Παρί, με μέσο όρο άνω του ενός γκολ ανά παιχνίδι.

Όσο περισσότερο έμεινε στην Πόλη του Φωτός, τόσο περισσότερο έμοιαζε με παίκτη έτοιμο για μια νέα πρόκληση. Tο περασμένο καλοκαίρι υποστήριξε πως η Παρί έχει φτάσει στο ταβάνι της στο Champions League. Ηττήθηκε μια φορά στον τελικό, μια στον ημιτελικό και τέσσερις φορές στη φάση των «16» από τότε που εντάχθηκε στην ομάδα.

Έφτασε η ώρα για το όνειρο. Τη Ρεάλ Μαδρίτης. Αν δε δούμε μια συγκλονιστική ανατροπή σε αυτό το «σίριαλ» ο Μπαπέ αναμένεται να μετακομίσει το καλοκαίρι στην πρωτεύουσα της Ισπανίας, στην ηλικία των 25 ετών, λίγο αργότερα από ό,τι ήλπιζε, αλλά σε πλήρη συνάρτηση με την καριέρα που σχεδίαζε ως παιδί στο δωμάτιο με τις αφίσες του Κριστιάνο: πρώτα Clairefontaine, μετά Ligue 1 και «απογείωση» στη Ρεάλ Μαδρίτης.



gazzeta.gr