Με τον πλέον επιβλητικό τρόπο, ο Νόβακ Τζόκοβιτς κέρδισε τον 7ο τίτλο στην καριέρα του στα ATP Finals επικρατώντας στον τελικό του, που πραγματοποιήθηκε στο Τορίνο, του Γιάνικ Σίνερ με 6-3, 6-3. Στα 36 του χρόνια το παιχνίδι του Τζόκοβιτς συνεχίζει να βρίσκεται σε κορυφαίο επίπεδο, γεγονός που τον τοποθετεί στην κορυφή του παγκόσμιου τένις. 

Το νέο ιστορικό επίτευγμα του Τζόκοβιτς εντυπωσίασε και την πρώην πρωταθλήτρια του Wimbledon, Μάριον Μπαρτολί, η οποία εξέφρασε το θαυμασμό της για τον Σέρβο και Νο1 του κόσμου, μέσω ανάρτηση στην πλατφόρμα Χ (πρώην twitter). 

“O Τζόκοβιτς δεν είναι μόνο ο καλύτερος τενίστας όλων των εποχών, αλλά και ο καλύτερος αθλητής του κόσμου. Έχει καταρρίψει όλα τα ρεκόρ σε αυτό το άθλημα, αλλά πάνω από όλα είναι αυτή η απίστευτη συνέπεια και συνέχεια που έχει στην κορυφή.” ανέφερε η Γαλλίδα.

Με αυτή τη νίκη ο Τζόκοβιτς ξεπέρασε σε τίτλου στα ATP Finals τον Ρότζερ Φέντερ (6), ενώ έφτασε στους 98 στην καριέρα του και βρίσκεται πίσω από τους Τζίμι Κόνορς (109) και Ρότζερ Φέρντερερ (103) που είναι στην κορυφή της σχετικής λίστας. 





tennis24.gr