Φόρεσε τη φανέλα της Μπαρτσελόνα ως τερματοφύλακας στο ξεκίνημα της θρυλικής Dream Team του Γιόχαν Κρόιφ κι αργότερα υπηρέτησε το κλαμπ κι ως προπονητής, ο Χουάν Κάρλος Ουνθουέ πάσχει από Αμυοτροφική Πλευρική Σκλήρυνση και συγκλονίζει στην τελευταία του συνέντευξη.

Kάθισε μπροστά σε Ισπανό youtuber και δεν μάσησε τα λόγια του. Ο Χουάν Κάρλος Ουνθουέ μίλησε ανοιχτά για τη νόσο ALS με την ειλικρίνεια που πάντα τον χαρακτήριζε και έχοντας επίγνωση ότι λόγω της θέσης του είναι προνομιούχος μέσα στη σκληρότητα της ασθένειας:

«όταν έρχεται η ώρα που έχεις αναπνευστικά προβλήματα πρέπει να σου δώσουν αυτό το τραχειο και το πρώτο πράγμα που σε ρωτούν οι γιατροί είναι αν έχεις τους πόρους να συνοδεύεσαι 24 ώρες το 24ωρο από έναν φροντιστή. Ότι το κόστος αυτής της φροντίδας είναι σε βάρος μας, δεν υπάρχει καμία βοήθεια. Οπότε, πρόκειται για μια ταξική ασθένεια και με ενοχλεί να αισθάνομαι προνομιούχος γιατί λόγω του είδους της ζωής που είχα, δεν θα με επηρεάσει μέχρι ποια μέρα θα μπορέσω να αντέξω την ασθένεια ή όχι. Τι αποφασίζουν πολλοί άνθρωποι; Αφήστε το. Να πεθάνουν. Και ότι οι άνθρωποι αποφασίζουν να πεθάνουν επειδή αισθάνονται ότι είναι οικονομικό βάρος για την οικογένειά τους, νομίζω ότι αυτό δεν πρέπει να επιτρέπεται ως κοινωνία»

gazzeta.gr