Έφυγαν για τις Εθνικές τους ομάδες συνολικά 13 ποδοσφαιριστές, με τον Ματίας Αλμέιδα να συνεχίζει τις προπονήσεις της ΑΕΚ με όσους παραμένουν στην Αθήνα και περιμένοντας τους Λιβάι Γκαρσία και Τσούμπερ να ξεπεράσουν τους τραυματισμούς τους.

Κάθε προπονητής που βρίσκεται σε ομάδα με αρκετούς διεθνείς είναι αναγκασμένος να δουλεύει με λιγοστές επιλογές το διάστημα της διακοπής και ο Ματίας Αλμέιδα δεν αποτελεί εξαίρεση. «Δυστυχώς στη διακοπή θα μου λείπει η μισή ομάδα και δεν θα είναι εύκολο να δουλέψω με όλους τους παίκτες. Για αυτό εύχομαι όσοι πάνε στις Εθνικές τους να μην παίξουν», δήλωσε μεταξύ άλλων ο «Πελάδο» μετά το ματς με τον Παναιτωλικό.

Και δεν ήταν καμία υπερβολή από τον Αργεντινό τεχνικό της ΑΕΚ καθώς τα Σπάτα αυτήν την περίοδο θα «αδειάσουν» από τη στιγμή που συνολικά 13 διεθνείς θα απουσιάζουν στις Εθνικές τους ομάδες. Οι Γαλανόπουλος, Ρότα και Μάνταλος με την Ελλάδα, οι Χατζισαφί και Μοχαμάντι με το Ιράν, ο Πινέδα με το Μεξικό, ο Γκατσίνοβιτς με τη Σερβία, ο Κάλενς με το Περού, ο Βίντα με την Κροατία, ο Μουκουντί με το Καμερούν, ο Σιμάνσκι με την Πολωνία, ο Ζίνι με την Ανγκόλα και ο Χρυσόπουλος με την Εθνική Ελλάδας των Ελπίδων θα λείπουν αυτό το διάστημα.

Αναγκαστικά ο Αλμέιδα θα δουλέψει, όπως και στην προηγούμενη διακοπή του Σεπτεμβρίου, με λίγους παίκτες, περιμένοντας την ίδια στιγμή τους Λιβάι Γκαρσία και Τσούμπερ να ξεπεράσουν απόλυτα τους τραυματισμούς τους προκειμένου να τους έχει διαθέσιμους με την επανέναρξη της αγωνιστικής δράσης. Ελπίζοντας φυσικά όλοι οι διεθνείς να γυρίσουν υγιείς από τις υποχρεώσεις τους ώστε η ΑΕΚ αμέσως μετά τη διακοπή να πάει πλήρης στα σημαντικά και συνεχόμενα ματς που θα ακολουθήσουν.

Την επομένη της νίκης επί του Παναιτωλικού οι κιτρινόμαυροι έχουν ρεπό και επιστρέφουν αύριο Τρίτη (10/10) στα Σπάτα με απογευματινή προπόνηση στις 18:30. Οι προπονήσεις στη συνέχεια μέχρι και την Παρασκευή θα είναι πρωινές στις 09:00, ενώ για το ερχόμενο σαββατοκύριακο ο Αλμέιδα έχει δώσει ρεπό.



gazzeta.gr