Για τον Νόβακ Τζόκοβιτς, αλλά και τον επικείμενο στόχο της κατάκτησης του 23ου Grand Slam στην καριέρα του, μίλησε ο Μπόρις Μπέκερ σε συνέντευξή του στην Guardian.

Ο 55χρονος Γερμανός είπε πως ο Νόλε, όσο είναι υγιής και παίζει, θα είναι πάντα φαβορί για τον τίτλο, ενώ αναφέρθηκε και στις off court πτυχές του, θεωρώντας τον ως έναν πολύ ενδιαφέρον άνθρωπο, με πολιτικές και καλλιτεχνικές ανησυχίες.

Παράλληλα, τοποθετήθηκε και στην αλλαγή στην ελίτ του παγκόσμιου τένις, μιλώντας για τη νέα γενιά που είναι έτοιμη να διαδεχθεί την παλιά “φουρνιά”, αναφερόμενος σε ονόματα όπως του Αλκαράθ, του Ρούνε και του Σίνερ.

“Το χώμα δεν είναι η καλύτερή του επιφάνεια, αλλά τα τελευταία δύο χρόνια τα πήγε καλά στο Roland Garros. Όσο είναι υγιής και θέλει να παίζει, πάντα θα είναι στα φαβορί σε ένα Grand Slam”.

“Κάποιες φορές μπορεί να φαίνεται σαν μια μηχανή του τένις, αλλά όταν δεν δουλεύει, είναι πολύ ευχάριστος. Μπορείς να μιλήσεις μαζί του για επιχειρήσεις, για πολιτική, για μουσική. Είναι ωραίος τύπος.

Αντιλαμβάνεται την ιστορία και θέλει να αφήσει το δικό του σημάδι σ’ αυτήν, ήδη το έχει κάνει. Είναι τελειομανής, όπως όλοι οι μεγάλοι σταρ. Πάντα θέλει να κάνει το τέλειο παιχνίδι”.

“Η αλλαγή έχει ήδη έρθει. Ο Αλκαράθ είναι το Νο1 μετά τη νίκη του στο US Open πέρσι, που είναι και η μεγαλύτερη απόδειξη. Υπάρχουν πολλοί ακόμα παίκτες που “χτυπάνε την πόρτα”, όπως ο Σίνερ και ο Ρούνε. Υπάρχουν επίσης και οι Ρώσοι παίκτες, που δεν μας αρέσει και τόσο να μιλάμε γι’ αυτούς, αλλά πρέπει, γιατί είναι πολύ καλοί”.


tennis24.gr