Εζησε στη χλιδή! Επαυλη, πάρτι, εκατομμύρια…

Πριν πέντε χρόνια περίπου, τα πιο τρελά όνειρα του Μπενζαμίν Μεντί είχαν γίνει πραγματικότητα. Λίγες μόλις μέρες πριν τα 24α γενέθλιά του, είχε φτάσει στην κορυφή του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, πετυχαίνοντας αυτό που κάθε παίκτης φιλοδοξεί να ζήσει. Ο Μεντί, λίγες εβδομάδες πριν την κούπα του Μουντιάλ, είχε κερδίσει την Premier League με τη Μάντσεστερ Σίτι στην πρώτη του σεζόν στον σύλλογο. Ναι, οι «Πολίτες» είχαν δαπανήσει 52 εκατ. λίρες για να τον αποκτήσουν από τη Μονακό.

Έμοιαζε να τα έχει όλα – μια έπαυλη στο Prestbury αξίας 4,8 εκατομμυρίων λιρών, ενώ ο μισθός του ήταν 100.000 λίρες την εβδομάδα. Ο αδερφός του ήρθε μαζί του στην Αγγλία για να τον βοηθήσει να βρει ένα σπίτι για να εγκλιματιστεί.

Το σπίτι το αγόρασε από τον πρώην σταρ του κρίκετ, Freddie Flintoff και η έπαυλη διέθετε έξι υπνοδωμάτια, πισίνα, αίθουσα κινηματογράφου, γυμναστήριο και πολυτελή διακόσμηση. Μια από τις ασφαλέστερες περιοχές του Μάντσεστερ, μιας και υπήρχαν τακτικές περιπολίες από ιδιωτική εταιρεία ασφαλείας. «Ηταν η πρώτη φορά που έβλεπα ένα μεγάλο σπίτι σαν αυτό. Απλώς το λάτρεψα» είχε πει. Μαζί του ήταν ο αδελφός του, αλλά και δυο φίλοι του από τις ακαδημίες της Χάβρης. Ο Μεντί είχε τον προσωπικό του σεφ. Δεν ήταν μόνο το εξαιρετικό ξεκίνημα στη Σίτι που τον τρέλανε, αλλά και τα πάρτι. Εβγαινε τρεις φορές την εβδομάδα, ενώ αγόρασε και ένα διαμέρισμα στην Chapel Street στο Salford για να είναι κοντά στο κέντρο.

Το στέκι του ήταν στο νυχτερινό κέντρο China White στο Deansgate στο κέντρο της πόλης του Μάντσεστερ, είχε σουίτα εκεί, ενώ τα after party συνεχίζονταν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες στο διαμέρισμα ή στην έπαυλη. Μαχρέζ, Στέρλινγκ, Μπισάκα, Γκρίλις ήταν μαζί του στα πάρτι. Επίσης, τρελάθηκε με τη σεξουαλική έλξη που προέκυψε με το να είναι ποδοσφαιριστής της Premier League, λέγοντας ότι ήταν «τόσο εύκολο» να κάνεις σεξ.

Ακριβά αυτοκίνητα, ρόλεξ ήταν στην καθημερινότητά του. Ηταν ένας άλλος άνθρωπος, δεν είχε καμία σχέση με το παιδί που έλιωνε στις προπονήσεις στη Χάβρη για να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα.

Δυο σοβαροί τραυματισμοί τον έριξαν ψυχολογικά και η κατάσταση ξέφυγε. Αναζητούσε παρηγοριά στα πάρτι. «Ενιωθα χαρούμενος μόνο όταν έπινα και έκανα πάρτι», είπε στην πρώτη του δίκη. Αξίζει πάντως να σημειωθεί, ότι πριν την αστυνομία, η Σίτι ήταν αυτή που είχε αρχίσει τις έρευνες για την εξωγηπεδική του ζωή. Ο Γάλλος είχε κάνει ένα πάρτι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς παραβιάζοντας τους κανονισμούς του Covid.



gazzeta.gr