Ο Valtteri Bottas ζήτησε συγγνώμη από τους Lando Norris και Sergio Perez αυτοπροσώπως καθώς τους έβγαλε εκτός από το Grand Prix της Ουγγαρίας στην αρχή του αγώνα.

Ο Norris, ο Perez και ο Max Verstappen είχαν περάσει όλοι τον Bottas αφού ο Φινλανδός έκανε μια κακή εκκίνηση στο βρεγμένο έδαφος του Hungaroring και στη συνέχεια μπλόκαρε τους τροχούς του και έπεσε στο πίσω μέρος του μονοθεσίου του Noris. Ο Noris χτύπησε τον Verstappen, ο οποίος υπέστη σοβαρές ζημιές και τελικά κατατάχθηκε 9ος, ενώ ο Bottas έβγαλε εκτός και τον Perez, και έτσι δέχτηκε ποινή 5 θέσεων για τον επόμενο αγώνα μετά το περιστατικό.

“Προφανώς ήταν λάθος μου, ήμουν αυτός που ερχόταν από πίσω και έπρεπε να φρενάρω αρκετά νωρίς”, είπε ο Bottas. “Αλλά το έκρινα λάθος, πράγμα που δείχνει ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα να προβλεφθούν υπό αυτές τις συνθήκες. Έπρεπε να είχα φρενάρει νωρίς γιατί όταν άρχισα να φρενάρω πλησίαζα, μπλόκαρα τους τροχούς, χτύπησα τον Lando και αυτό προκάλεσε όλο το χάος, άρα λάθος η κρίση μου, δικό μου και το λάθος.”

“Ναι (ζήτησα συγγνώμη), ήταν σαφές ότι ξεκίνησα το χάος της 1ης στροφής και τους είπα ότι ήταν λάθος μου και ξέρουν ότι δεν προσπαθώ να βγάλω κανέναν άλλο έξω. Αυτό κάνω, δέχομαι ότι ήταν λάθος μου.”

Ο Norris πέρασε τον Bottas λόγω της κακής του εκκίνησης με τη Mercedes, αλλά παρόλο που λέει ότι ήταν λίγο αποπροσανατολισμένος μόλις η McLaren μπήκε μπροστά του ο Bottas λέει ότι έπρεπε να είχε αντιδράσει καλύτερα.

“Χάνεις λίγο την αίσθηση του που βρίσκεσαι σε σχέση με τη στροφή 1, αλλά, ξέρεις, αυτός είναι ο αγώνας και έπρεπε να φρενάρω νωρίς.”

“Χτύπησα σωστά τον συμπλέκτη για τα ενδιάμεσα ελαστικά, όπως έπρεπε, αλλά συνέχισα να σπινάρω. Νομίζω ότι έχασα κάποια θερμοκρασία ελαστικών στον γύρο του σχηματισμού, οπότε αυτό είναι κάτι που πρέπει να αναθεωρήσουμε γιατί, προφανώς, αυτό προκάλεσε όλο το χάος, αλλά αυτό έγινε.”

Ο Bottas δεν μπόρεσε να μιλήσει με τον Verstappen εκείνη τη στιγμή καθώς ο οδηγός της Red Bull ήταν ακόμα στον αγώνα, αλλά αφού έλαβε την ποινή στο grid για το Βελγικό Grand Prix λέει ότι δεν είχε παράπονο.

“Πρέπει να την πάρω και προφανώς δεν είναι ιδανικά. Τουλάχιστον στον επόμενο αγώνα είναι δυνατόν να προσπεράσεις, οπότε δεν είναι ότι το Σαββατοκύριακο τελείωσε, αλλά θα το κάνει πιο δύσκολο. Αυτή είναι η απόφαση και είναι αυτό που είναι.”
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

FACEBOOK - TWITTER