Ο Valtteri Bottas θεωρεί ότι περίπου σε ένα μήνα θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις του με την Mercedes για το μέλλον του στην ομάδα, με το συμβόλαιο του Φινλανδού με τη γερμανική εταιρία να λήγει στα τέλη της φετινής σεζόν.

Με την καλοκαιρινή περίοδο να είναι πάντα πολύ σημαντική για τις μεταγραφικές εξελίξεις στην Formula 1, ο Φινλανδός οδηγός της Mercedes πιστεύει ότι οι συζητήσεις για την ανανέωση του συμβολαίου του δεν θα αργήσουν να ξεκινήσουν, δίνοντας έναν χρονικό ορίζοντα περίπου ενός μήνα.

Έχοντας κάνει ένα κακό ξεκίνημα στο φετινό πρωτάθλημα, οι φήμες για αντικατάστασή του το 2022 έχουν φουντώσει, ενώ και ο πρόσφατος πολύ κακός του αγώνας στο Μπακού έδωσε ακόμη περισσότερη τροφή για σχόλια. Μιλώντας για το ενδεχόμενο να μη συνεχίσει την καριέρα του στην Mercedes, ο Bottas τόνισε ότι αισθάνεται πως έχει ακόμη πολλά να προσφέρει στην F1, και ότι επιθυμεί να συνεχίσει την καριέρα του – ακόμη και με άλλη ομάδα.

“Πρώτα απ’ όλα, δεν έχουμε μιλήσει ακόμη για το συμβόλαιο, γιατί είναι ένα πολύ απαιτητικό πρωτάθλημα και ξέρετε πόσο σημαντική είναι η ηρεμία στη δουλειά μας, ώστε να μπορείς να επικεντρωθείς στο βασικό, που είναι η απόδοση”, είπε ο Bottas.

“Αυτός ο χρόνος θα έρθει, σίγουρα. Δεν έχει έρθει ακόμη, αλλά προφανώς ο χρόνος περνά και ειδικά από τη στιγμή που πλησιάζουμε σε τριπλούς αγώνες κλπ, όταν δηλαδή δεν θα έχουμε πραγματικά καθόλου χρόνο. Φαντάζομαι φυσικά ότι τον επόμενο μήνα περίπου θα αρχίσουν οι συζητήσεις. Ξέρω από την προηγούμενη εμπειρία μου ότι όσο πιο γρήγορα κανονίσεις τα πράγματα, τόσο καλύτερα θα είναι για όλους. Άρα θα έρθει σύντομα ο χρόνος, αλλά όχι ακόμα”.

Power June στα Virtuals+ με Σούπερ Προσφορά* στο Virtual Μπάσκετ της Playtech!

“Είμαι αρκετά ανοιχτόμυαλος στη ζωή μου γενικά – πρέπει πάντα να παίρνεις τις ευκαιρίες χωρίς να ξέρεις τι θα γίνει. Και αυτό, έχοντας επίσης σαφείς στόχους, γνωρίζεις για ποιον λόγο πιέζεις – αυτό με έφερε ως εδώ, και πάντα θέλω να ακολουθώ την καρδιά μου και να ακολουθώ το πάθος μου. Απολαμβάνω ακόμα την F1, αγωνίζομαι στην κορυφή, μου αρέσει πολύ και το απολαμβάνω όσο για παράδειγμα και στον πρώτο χρόνο μου με τη Mercedes, χωρίς αμφιβολία”.

“Αν κοιτάξω τη μεγάλη εικόνα, σίγουρα έχω ακόμα μερικά καλά χρόνια μέσα μου ως οδηγός. Νιώθω ότι κάθε χρόνο συνεχίζω να βελτιώνομαι σε ορισμένα σημεία και ότι συνεχίζω να προοδεύω. Δεν είμαι ένας από τους μεγαλύτερους σε ηλικία οδηγούς στο grid, έτσι θεωρητικά έχω ακόμα χρόνο, αλλά απλά δεν ξέρω τι θα φέρει το μέλλον. Προσεγγίζω την κατάσταση σαβ/κο με σαβ/κο και θα δούμε τι θα γίνει”, συμπλήρωσε ο Bottas.ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

FACEBOOK - TWITTER