Ο Μπουανά Σαμάτα παραμένει η βασική επιλογή του ΠΑΟΚ για τη γραμμή κρούσης του, με δημοσιεύματα σε Βέλγιο και Τουρκία να επιβεβαιώνουν πως ο Τανζανός επιθετικός οδεύει προς την Τούμπα.

Στο Βέλγιο και την Τουρκία ασχολούνται με την υπόθεση του Μπουανά Σαμάτα, ο οποίος είναι πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της μεταγραφής στον ΠΑΟΚ, που μετά από πολλά «πάνω-κάτω» και «μπρος-πίσω» κατέληξε στον 30χρονο επιθετικό από την Τανζανία.

Ο Μπουανά Σαμάτα έχει φτιάξει πολύ καλό όνομα στο Βέλγιο, ασχέτως με την πολύ μέτρια περσινή σεζόν του και τα μόλις 6 γκολ με τη φανέλα της Γκενκ.

Η ομάδα της Λιμβουργίας μπορεί να μην ενεργοποίησε την οψιόν αγοράς, ύψους 4,5 εκατομμυρίων ευρώ, που υπήρχε στο συμβόλαιο δανεισμού του από τη Φενέρμπαχτσε, αλλά δε θα έλεγε «όχι» σε περίπτωση που θα μπορούσε να τον αγοράσει ως ελεύθερο.

Οι άνθρωποι της Γκενκ έκαναν κρούση προκειμένου να τον κρατήσουν στο Βέλγιο με ελεύθερη μεταγραφή, αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό σύμφωνα με τα Βελγικά ΜΜΕ, όπου θεωρούν δεδομένο πως ο παίκτης θα μετακομίσει στην Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του «Δικεφάλου».

Ανάλογα δημοσιεύματα υπάρχουν και στον τουρκικό Τύπο, μάλιστα το Σάββατο (1/7) υπήρξαν αναφορές με λεπτομέρειες γύρω από την συμφωνία του Μπουανά Σαμάτα με τον ΠΑΟΚ.gazzeta.gr