Ο αθλητικός διευθυντής της ΑΕΚ, Μπρούνο Άλβες μίλησε στην Πορτογαλία για την κατάκτηση του τίτλου από την Ένωση.

Ο Μπρούνο Άλβες, ο οποίος δέχθηκε τα συγχαρητήρια της Πορτογαλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για το πρωτάθλημα της ΑΕΚ, μίλησε στην εφημερίδα O’Jogo, όπου υπογράμμισε πως η δυνατή σχέση που έχει με την Ένωση κάνουν αυτό τον τίτλο ιδιαίτερο για τον ίδιο.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μπρούνο Άλβες:

Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος: «Αυτός ο σύλλογος μου άνοιξε πόρτες, έχει ιδιαίτερη σημασία το πρωτάθλημα που κερδίσαμε. Έχει ιδιαίτερη σημασία, όχι μόνο γιατί είναι η πρώτη μου χρονιά ως αθλητικός διευθυντής, αλλά και λόγω της σχέσης που έχω με την ΑΕΚ. Σε αυτόν τον σύλλογο έπαιξα το 2004 και δεν κατάφερα να είμαι πρωταθλητής ως παίκτης, αλλά ευτυχώς κέρδισα τον τίτλο ως αθλητικός διευθυντής. Αυτή η ομάδα μου άνοιξε τις πόρτες για να επιστρέψω στην Πόρτο και να αγωνιστώ για μια θέση. Όταν τελείωσα την καριέρα μου, μου έδωσε μια ευκαιρία και πίστευε ότι μπορούσα να γίνω σημαντικός».

Για τη φιέστα: «Ήταν απίστευτο το πάρτι. Είναι ένας σημαντικός τίτλος που χρειαζόταν η ομάδα. Ήταν μία αρκετά δύσκολη περίοδος, τη χρονιά που εγκαινιάσαμε το γήπεδο μας. Είναι ένας τίτλος που μπορεί να δώσει ώθηση στην ομάδα γιατί ΑΕΚ είναι μία ομάδα που μπορεί να κυριαρχήσει στο πρωτάθλημα. Ήταν ένα τεράστιο πάρτι για τον σύλλογο, για τους φιλάθλους και για τους παίκτες. Αυτή η στιγμή θα σημαδέψει τη μνήμη μου για πάντα».

Για το πώς χτίστηκε η φετινή ΑΕΚ: «Κληρονομήσαμε κάποιους παίκτες από πέρσι και φέραμε κάποιους νέους. Ήταν σημαντικός παράγοντας για την ομάδα που δεν έπαιξε στην Ευρώπη, επειδή ο προπονητής έχει περισσότερο χρόνο για να δημιουργήσει μια ισχυρότερη ομάδα και να καλλιεργήσει δεσμούς φιλίας. Η δουλειά του Αλμέιδα ήταν συγκλονιστική με το γεγονός ότι είχε τον ίδιο τρόπο με τον λόγο για τους παίκτες. Μου αρέσει πολύ η ένταση που μας φέρνει στην προπόνηση».

Για το συμβόλαιό του: «Δεν γνωρίζω κάτι. Αυτή είναι η πρώτη μου εμπειρία και πρέπει να κάνω μικρά και σταθερά βήματα. Ήταν μια χρονιά μάθησης και πρέπει να ζήσω τη στιγμή, χωρίς να προβάλλω μεγάλο μέρος του μέλλοντος. Θέλω να μάθω, είμαι φιλόδοξος και θέλω να συνεχίσω να κερδίζω. Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε καλή δουλειά και έχουμε ακόμα τον τελικό του Κυπέλλου. Έχω πολλή δουλειά να κάνω».

Για την επόμενη σεζόν και το τι ετοιμάζει η ΑΕΚ: «Ετοιμάζουμε κάποια πράγματα, προσπαθούμε να είμαστε έτοιμοι να «παίξουμε» σ’ αυτό το πεδίο από πριν, γιατί ο ανταγωνισμός είναι σκληρός. Πρέπει να είμαστε οξυδερκείς και να είμαστε προσεκτικοί. Αλλά προς το παρόν, έχουμε ακόμα τον τελικό του Κυπέλλου και ζούμε ακόμα αυτή τη στιγμή της κατάκτησης του πρωταθλήματος».

gazzeta.gr