Η Λεβερκούζεν επέστρεψε στις νίκες με το 2-0 επί της Ντάρμσταντ και παρέμεινε στο +2 από τη Μπάγερν, η οποία γύρισε το ματς κόντρα στη Γκλάντμπαχ (3-1) κι έμεινε ζωντανή στο κυνήγι!

Η λευκή ισοπαλία απέναντι στην Γκλάντμπαχ αποδείχθηκε μια απλή ανορθογραφία για τη Λεβερκούζεν, η οποία την επόμενη κιόλας αγωνιστική επέστρεψε στις επιτυχίες. Με τον Τέγια να βρίσκει δίχτυα δυο φορές, οι Ασπιρίνες επικράτησαν 2-0 στην έδρα της Ντάρμσταντ και παρέμειναν για ακόμα μια στροφή της Bundesliga στην κορυφή της βαθμολογίας. Ο Τέγια άνοιξε το δρόμο της νίκης στο 33΄έπειτα από ασίστ του Γκριμάλδο, ενώ στο 52΄βρήκε ξανά δίχτυα με κεραυνό από πολύ δύσκολη γωνία για το τελικό 2-0.

Ακάθεκτη στο κυνήγι η Μπάγερν

Τα γρανάζια της Μπάγερν λειτουργούν σε φουλ ρυθμούς! Αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ απέναντι στον… κακό τους δαίμονα, Γκλάντμπαχ, οι Βαυαροί βρήκαν τον τρόπο για να πάρουν το τρίποντο με 3-1 και να παραμείνουν στο -2 από την πρωτοπόρο Λεβερκούζεν.

Οι Βαυαροί μπήκαν πιο ζεστά στο ματς και θα μπορούσαν να είχαν ανοίξει το σκορ με τον Σανέ μέσα στο πρώτο δεκάλεπτο, όμως ο Γερμανός στο 6΄σημάδεψε το δοκάρι και τέσσερα λεπτά αργότερα αστόχησε από πλεονεκτική θέση. Στο 31΄ήταν η σειρά του Κέιν να σπαταλήσει μια μεγάλη ευκαιρία για τη Μπάγερν, η οποία το πλήρωσε πέντε λεπτά αργότερα όταν ο Ελβέντι με όμορφο πλασέ νίκησε τον Νόιερ για το 0-1.

Η Γκλάντμπαχ για ακόμα μια φορά είχε φροντίσει να ρίξει στα σχοινιά τους Βαυαρούς, οι οποίοι ωστόσο βρήκαν πολύτιμη ανάσα πριν από το ημίχρονο. Έπειτα από υπέροχη ανάπτυξη με γρήγορες πάσες και κινήσεις, ο Πάβλοβιτς βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ και νίκησε τον αντίπαλο γκολκίπερ για το 1-1 στο 45΄.

Η ανατροπή ολοκληρώθηκε στο 70΄όταν έπειτα από κάκιστη απομάκρυνση του Νίκολας ο Κέιν με κεφαλιά έγραψε το 2-1 με το γκολ Νο. 24 στη Bundesliga, ενώ στο 86΄ο Ντε Λιχτ έθεσε τέλος στη σεμνή τελετή με όμορφη κεφαλιά από σέντρα του Σανέ για το 3-1.

Περισσότερα σε λίγο…



gazzeta.gr