Δεν χωρά ο ανθρώπινος νους την τραγωδία που σημειώθηκε στο Χαλάνδρι, με το θάνατο ενός 8χρονου κοριτσιού από θερμοπληξία.

«Μία μητέρα που έμενε εδώ, στο βάθος στο καταυλισμό, έχει 9 παιδάκια, μόλις έφτιαξε το φαγητό κοίταξε να τα μαζέψει, να τους βάλει να φάνε. Έψαξε να το βρει. Το παιδάκι ήταν δίπλα στο σπίτι, σε ένα αμάξι εγκαταλελειμένο», δήλωσε ο Στέλιος Καλαμιώτης, πρόεδρος των Ρομά Χαλανδρίου.

Η μικρή παγιδεύτηκε μέσα σε εγκαταλελειμμένο ΙΧ που ανήκε στον παππού της και δεν μπορούσε να βγεί, καθώς οι πόρτες του δεν είχαν πόμολα.

Το 8χρονο κοριτσάκι βρέθηκε μετά από αρκετή ώρα χωρίς τις αισθήσεις του στο κάθισμα του συνοδηγού του εγκαταλελειμμένου αυτοκινήτου, με τους γονείς να σπάνε το τζάμι για να το απεγκλωβίσουν. Ήταν όμως ήδη νεκρό.

Ασταμάτητη δράση στο live casino της Novibet

«Βλέπει το παιδάκι στο συνοδηγό του αυτοκινήτου να μη μιλαει, με ανοιχτο στοματάκι ανοιχτά μάτια. Έκανε προσπάθεια να ανοίξει το αμάξι. Αποφάσισαν να το σπάσουν το αμάξι, ανοίξαμε αλλά διαπιστώσαμε ότι δε ζει», συμπλήρωσε ο κος Καλαμιώτης.

Αμέσως κλήθηκαν οι Αρχές και το 8χρονο κορίτσι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Οι γιατροί εκτιμούν ότι η 8χρονη πέθανε από θερμοπληξία, ενώ αναμένεται η διενέργεια νεκροψίας- νεκροτομής.

«Η θερμοπληξία είναι μία εξαιρετικά επείγουσα ιατρική κατάσταση όπου απειλείται η ζωή πιο ευάλωτα είναι τα μικρά παιδιά και οι μεγάλοι σε ηλικία. Όταν η θερμοκρασία του περιβάλλοντος είναι υψηλή και ο χώρος είναι κλειστός ώστε να μην υπάρχει εκτόνωση της θερμοκρασίας και εκτόνωση της εφίδρωσής του παιδιού τότε μπορεί να επέλθει η θερμοπληξία το και ο θάνατος.», εξήγησε ο παιδίατρος Σπύρος Μαζάνης.

Οι γονείς του παιδιού συνελήφθησαν για θανατηφόρα έκθεση ανήλικου, κρατούνται και θα απολογηθούν την Τρίτη.megatv.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

FACEBOOK - TWITTER