Ο περσινός φιναλίστ Ντανιίλ Μεντβέντεφ, χρειάστηκε κάτι παραπάνω από 2 ώρες για να ξεπεράσει το εμπόδιο του Σέρβου και Νο65 στον κόσμο, Λάσλο Τζέρε με 6-3, 6-7(5), 6-3 εξασφαλίζοντας την πρόκριση στα προημιτελικά του τουρνουά για 2η σερί χρονιά. 

Ο Νο3 του κόσμου, που σε ένα ακόμα τουρνουά είχε έντονη αντιπαράθεση με το κοινό, τελείωσε το ματς με 7 άσους (7 διπλά λάθη), έσωσε τα 5/7 break-points του Τζέρε, ενώ από την πλευρά του ο ίδιο εκμεταλλεύτηκε τις 4 από τις συνολικά 11 ευκαιρίες για break. 

Στο 1ο set ο Μεντβέντεφ χρειάστηκε ένα γρήγορο break (1-0), αλλά κι ένα μεγάλο hold στη συνέχεια, όπου επέστρεψε από το 0/40, για να πάρει προβάδισμα με 2-0. Ο Ρώσος προσπάθησε να κλείσει το set με νέο break, όμως ο Τζέρε έσωσε set-point μειώνοντας σε 5-3, με τον Μεντβέντεφ να κατακτά το set λίγο αργότερα στο service του. 

Το 2ο σκέλος ξεκίνησε με τον Τζέρε αυτή τη φορά να κάνει πολύ καλό ξεκίνημα κατακτώντας τα πρώτα 3 games (3-0) έχοντας σπάσει μια φορά το service του Μεντβέντεφ, ο οποίος όμως απάντησε με τον ίδιο τρόπο ισοφαρίζοντας σε 3-3. 

Το set οδηγήθηκε σε tie-break εκεί όπου ο Νο1 του ταμπλό προηγήθηκε με 4/1, όμως ο Τζέρε κατέκτησε τους επόμενους 6 από τους 7 πόντους παίρνοντας το set και ισοφαρίζοντας σε 1-1. 

Όπως και τα προηγούμενα δύο set έτσι και το decider ξεκίνησε με break με τον Μεντβέντεφ να παίρνει τα πρώτα 3 games (3-0), ενώ λίγο αργότερα προηγήθηκε με 4-1. 

Στη συνέχεια έχασε την ευκαιρία για ένα ακόμη break με τον Τζέρε όχι μόνο να σβήνει 3 break-points μειώνοντας σε 4-2, αλλά αμέσως μετά πήρε πίσω το χαμένο του service μειώνοντας ακόμα περισσότερο (4-3).

Όμως το καθοριστικό break ήρθε από τη ρακέτα του Μεντβέντεφ, ο οποίος άνοιξε και πάλι τη διαφορά στα 2 games (5-3), για να σφραγίσει τη νίκη του αμέσως μετά παίρνοντας την πρόκριση στα προημιτελικά. 

Εκεί θα αντιμετωπίσει, όπως και πέρσι, τον Ισπανό Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγούτ, ο οποίος με τη σειρά του επιβλήθηκε του Αμερικανού Μπράντον Νακασίμα με 7-5, 7-6(2) 

 






tennis24.gr