Στο πρώτο του ATP τουρνουά σε χορτάρι, θα αγωνιστεί ο Ζοάο Φονσέκα που αποτελεί έναν από τους πιο ανερχόμενους τενίστες στο tour.

Ο 17χρονος Βραζιλιάνος, θα αγωνιστεί με wild card των διοργανωτών στο Terra Wortman Open στο Χάλε, η κλήρωση του οποίου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο.

 

 

 

O Φονσέκα ξεκίνησε τη φετινή χρονιά εκτός Top700 όμως μετά από έξι μήνες βρίσκεται στο career high No224 της παγκόσμιας κατάταξης, ανεβαίνοντας συνεχώς. Με ρεκόρ 11-7 στο ATP Challenger Tour και με πέντε νίκες σε δέκα αγώνες στο ATP Tour, ο νεαρός Βραζιλιάνος αποτελεί έναν από τους NextGen τενίστες και βρίσκεται στην 6η θέση της PIF ATP Live Race To Jeddah.

Την περασμένη εβδομάδα ο Βραζιλιάνος έπαιξε στο χορτάρινο τουρνουά Challenger στο Σούρμπιτον και στον 1ο γύρο κέρδισε το πρώην Νο14 του κόσμου, Κάιλ Έντμουντ πριν αποκλειστεί στο 2ο γύρο από τον Μπράντον Νακασίμα (Νο84).

Αυτή την εβδομάδα ο Φονσέκα αποκλείστηκε στο 2ο γύρο του Challenger στο Νότιγχαμ, κερδίζοντας στον 1ο γύρο τον έμπειρο Νταμίρ Τζουμχούρ πριν αποκλειστεί από τον Μπίλι Χάρις.

Στο Χάλε θα αγωνιστούν επίσης οι Σίνερ, Μεντβέντεφ, Τσιτσιπάς και Χούρκατς.

 





tennis24.gr