Ο πρόωρος αποκλεισμός από τον qualifier Τιάγκο Μοντέιρο στη Μαδρίτη, θα στοιχίσει και βαθμολογικά στον Στέφανο Τσιτσιπά, αφού την ερχόμενη Δευτέρα θα σημειώσει πτώση μιας θέσης στην παγκόσμια κατάταξη, εξαιτίας και της εντυπωσιακής πορείας του Αντρέι Ρούμπλεφ στην Ισπανική πρωτεύουσα.

Ο Έλληνας πρωταθλητής είχε απώλεια 170 βαθμών στο Mutua Madrid Open καθώς στην περσινή διοργάνωση είχε φτάσει μέχρι τα προημιτελικά (180 πόντους) και ο απρόσμενος αποκλεισμός στο 2ο γύρο, δεν του επέτρεψε να υπερασπιστεί τους βαθμούς που είχε από το 2023.

Έτσι, ο Αντρέι Ρούμπλεφ που θα αγωνιστεί στον τελικό της Κυριακής, θα ξεπεράσει στην 7η θέση τον Στέφανο Τσιτσιπά, ρίχνοντας τον 25χρονο άσο στο Νο8 της παγκόσμιας κατάταξης. Μάλιστα, αν ο 26χρονος Ρώσος κατακτήσει τον τίτλο στη Μαδρίτη, θα ανέβει στην 6η θέση, ξεπερνώντας και τον Κάσπερ Ρουντ.

Ο Στέφανος που επέστρεψε για λίγες μέρες στο Μόντε Κάρλο, θα αγωνιστεί την ερχόμενη εβδομάδα στο Rome Masters, το τελευταίο μεγάλο τουρνουά προετοιμασίας πριν το Γαλλικό Όπεν, εκεί όπου πέρυσι έφτασε μέχρι τα ημιτελικά, έχοντας να υπερασπιστεί 360 βαθμούς.

Η live ATP Ranking

 



tennis24.gr