Σαρωτικός ο Κάρλος Αλκαράθ, που επικράτησε με 6-2, 6-2 του Λορένζο Μουζέτι μέσα σε 81 αγωνιστικά λεπτά για τον 2ο γύρο του China Open, εξασφαλίζοντας χωρίς κινδύνους την παρουσία του στα προημιτελικά της ATP 1000 διοργάνωσης στο Πεκίνο.

Ο 20χρονος Ισπανός, που με τη νίκη αυτή έφτασε τις 60 μέσα στο 2023, χρειάστηκε μόλις έναν άσο από το εξαιρετικό service του, ενώ κατάφερε να σώσει κάθε απειλή του Ιταλού αντιπάλου του για break. Ο ίδιος εκμεταλλεύτηκε τις τέσσερις από τις 5 ευκαιρίες που είχε, και έφτασε σε μία άνετη επικράτηση.

Στο 1ο set, αμφότεροι ξεκίνησαν με υπερασπίσεις από το service τους (1-1), ώσπου ο Αλκαράθ ανέβασε ρυθμούς και με ένα καθοριστικό σερί με 4/4 κερδισμένα games, αλλά και δύο break στο ενδιάμεσο, πήρε μεγάλο προβάδισμα (5-1). Μείωσε ο Μουζέτι στη συνέχεια, αλλά με ένα μεγάλο hold ο Ισπανός έκλεισε ιδανικά το πρώτο σετ (6-2).

Στο 2ο set, ο κορυφαίος του ταμπλό ξεκίνησε με break τις προσπάθειές του, ενώ στη συνέχεια υπερασπίστηκε το service του για να θέσει τις βάσεις για τη νίκη (2-0). Η απόσταση μεταξύ των δύο παρέμεινε ίδια μέχρι και το 4ο game (3-1), για να έρθει το 4ο και τελευταίο break του Ισπανού, με το οποίο εκτόξευσε τη διαφορά (4-1).

Με διαχείριση του προβαδίσματός του στο υπόλοιπο της αναμέτρησης, ο Αλκαράθ “σφράγισε” το εισιτήριο για την 8άδα, όπου και θα αντιμετωπίσει τον Κάσπερ Ρουντ, που έκανε τα εύκολα δύσκολα απέναντι στον Τόμας Μάρτιν Ετσεβερί, αλλά τελικά τον κέρδισε με μια μεγάλη ανατροπή (1-6, 7-5, 7-6(7).

 

tennis24.gr