Μετά από την κατάκτηση του τίτλου στη Γουαδαλαχάρα και τη συμμετοχή της στα ημιτελικά του Τόκιο, η Μαρία Σάκκαρη ρίχνεται σε μια ακόμα μάχη, αυτή τη φορά στο 1000άρι του Πεκίνου, προκειμένου να παραμένει σε πορεία πρόκρισης για τα WTA Finals στα τέλη του μήνα στην πόλη Κανκούν στο Μεξικό. 

Η Ελληνίδα τενίστρια θα κλείσει το πρόγραμμα της Τρίτης στο κεντρικό court αντιμετωπίζοντας την 18χρονη Τσέχα και Νο98 του κόσμου, Λίντα Φρουβίρτοβα, σε ένα παιχνίδι που αναμένεται να ξεκινήσει στις 16:00 GR. 

Μπορεί αυτή να είναι η πρώτη φορά που η Σάκκαρη θα αγωνιστεί απέναντι στην νεαρή Τσέχα τενίστρια, ωστόσο αυτή είναι η 10η φορά φέτος που θα αντιμετωπίσει παίκτρια από την Τσεχία με το ρεκόρ της να είναι 4-5 με το πιο πρόσφατο ματς να είναι αυτό κόντρα στην Καρολίνα Μούχοβα στο Σινσινάτι όπου και ηττήθηκε στα 3 sets. 

Την αυλαία στο αυριανό πρόγραμμα του Diamond για τον 2ο γύρο στο γυναικείο ταμπλό, θα ανοίξει η Νο1 του κόσμου, Αρίνα Σαμπαλένκα κόντρα στην προερχόμενη από τα προκριματικά Βρετανίδα, Κέιτ Μπόουτλερ (07:30GR).

Αμέσως μετά θα παίξουν η Κόρι Γκοφ με την Πέτρα Μάρτιτς, ενώ στη συνέχεια (περίπου 11:30 GR) θα ξεκινήσει το μεγάλο παιχνίδι της ημέρας για τα ημιτελικά των ανδρών με τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ να αντιμετωπίζει τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

Οι δύο παίκτες θα βρεθούν αντίπαλοι στο court για 5η(!) φορά φέτος με τον Ρώσο να έχει κερδίσει τις 3 από τις προηγούμενες 4 φορές, αλλά τον Γερμανό να έχει βγει νικητής στην πιο πρόσφατη στο 1000άρι του Σινσινάτι. 

Θα ακολουθήσει (περίπου 14:30 GR) ο δεύτερος ημιτελικός των ανδρών με τον Κάρλος Αλκαράθ να κοντράρεται στο επίσης μεγάλο παιχνίδι της ημέρας, με τον Γιάνικ Σίνερ με τους δύο παίκτες να βρίσκονται στο 3-3 στις μεταξύ τους αναμετρήσεις. 

Στο δεύτερο μεγαλύτερο court του Πεκίνου (Lotus) την αυλαία θα ανοίξουν Τζέσικα Πεγκούλα και Άννα Μπλίνκοβα (07:30 GR), στη συνέχεια ακολουθεί το παιχνίδι της Ξιν Γουάνγκ με την Ντάρια Κασάτκινα με τη νικήτρια να διασταυρώνεται με την αντίστοιχη του αγώνα Σάκκαρη – Φρουβίρτοβα, ενώ μετά θα μπει στο court η Ίγκα Σφιόντεκ με την Πολωνή να κοντράρεται με την Γαλλίδα Βαρβάρα Γκράτσεβα (11:30 GR). 

CHINA OPEN MEN’S SINGLES | WOMEN’S SINGLES | OPP (+5h)



tennis24.gr