«Κοντεύουμε να κλείσουμε 24ωρο συνεχούς και αδιάλειπτης παρουσίας σε αυτήν την πολύ δύσκολη πυρκαγιά που έχει πλήξει το νησί», λέει, μιλώντας στο MEGA, o πρόεδρος πυροσβεστών ένωσης Χίου, Νίκος Κολλιάρος.

«Αυτήν την στιγμή υπάρχει ένα μέτωπο στη βορειοανατολική πλευρά, στη θέση Λίμνη. Η υπόλοιπη περίμετρος της πυρκαγιάς, χωρίς να έχω ακριβή εικόνα, πιστεύω ότι είναι πολύ καλύτερη από εχθές, έχουν ελεγχθεί τα μέτωπα, υπάρχουν βέβαια πάρα πολλές μικροεστίες. Αυτήν την στιγμή δεν απειλεί σπίτια. Χθες το βράδυ δώσαμε μια ολονύχτια μάχη για να προστατεύσουμε τον οικισμό της Σιδηρούντας που απειλούνταν από τη φωτιά».

Για τη μεγάλη πυρκαγιά, «έχει συλληφθεί ένας 63χρονος, κρατείται και διενεργείται προανάκριση».

«Το ανάγλυφο της περιοχής και η βλάστηση που υπάρχει… είναι μια από τις δυσκολότερες περιοχές του νησιού, έχει ξανακαεί αρκετές φορές, η βλάστηση μετά την τελευταία φωτιά του 2016 είναι οργιώδης, έχει τεράστια βλάστηση, δεν μπορείς να περάσεις από πουθενά. Αναπτύσσονται τεράστια θερμικά φορτία από την πυρκαγιά. Λόγω αυτού, ήδη έχουν τραυματιστεί 5 συνάδελφοι. Είναι δύσκολες οι συνθήκες που αντιμετωπίζουμε για να καταπολεμήσουμε αυτό το θηρίο».

Παρά το γεγονός ωστόσο ότι η εικόνα της φωτιάς είναι καλύτερη από εχθές, και η σημερινή ημέρα προμηνύεται δύσκολη, «διότι υπάρχουν ακόμα πολλές ενεργές εστίες και η έκταση της φωτιάς είναι πάρα πολύ μεγάλη».



megatv.com