«Μόλις είδα τον Χάμες απέναντι μου, θυμήθηκα το Μουντιάλ του 2014 που τον έβλεπα από την τηλεόραση»

– Πάμε στο ντεμπούτο σου στη φετινή σεζόν, όταν έπαιξες κόντρα στον Ολυμπιακό. Πώς ήταν εκείνη η μέρα;

«Ήμουν πολύ χαλαρός, δεν είχα ιδιαίτερο άγχος γιατί ένιωθα πολύ σίγουρος στις προπονήσεις. Δεν είχε φανεί ότι θα έπαιζα εγώ βασικός και δεν το ήξερα. Μέχρι και την ώρα που πήγαμε στο ξενοδοχείο δεν το γνώριζα, δεν μου είχε μιλήσει κάποιος. Όταν έγινε, είπα μέσα μου πως ‘αυτή είναι η ευκαιρία μου, ήρθε η ώρα μου για να τα δώσω όλα και να καθιερωθώ’. Εκείνη την εβδομάδα ο προπονητής τερματοφυλάκων με προετοίμαζε λίγο πιο έντονα αλλά δεν είχε ειπωθεί κάτι. Το έμαθα την ώρα που ήρθε ο προπονητής στο ξενοδοχείο και είδα το όνομα μου στον πίνακα. Οι συμπαίκτες μου με στήριξαν από την αρχή και μέσα στο γήπεδο ήταν σαν να παίζω χρόνια μαζί τους».

– Εσύ πώς αντέδρασες όταν είδες το όνομά σου στη βασική εντεκάδα;

«Δεν σοκαρίστηκα. Ήταν μία ευκαιρία που περίμενα πολύ καιρό. Ήθελα να συμβεί να δείξω τι αξίζω και εκείνη τη στιγμή θα ήταν χειρότερο να προσθέσω επιπλέον άγχος μέσα μου».

– Πες μου για τη στιγμή με το πέναλτι του Χάμες…

«Αν δεις την κάμερα, την ώρα που πήρε την μπάλα ο Χάμες για να εκτελέσει το πέναλτι, φαίνομαι να γελάω λίγο (γέλια). Θα σου εξηγήσω, πάντα πριν τα παιχνίδια βλέπω όλους τους παίκτες της αντίπαλης ομάδας πώς εκτελούν τα πέναλτι για να είμαι έτοιμος. Από δική μου αμέλεια δεν είχα δει τον Ροντρίγκες και όταν τον είδα να παίρνει την μπάλα απλά γέλασα εκείνη τη στιγμή. Δεν ήξερα πως να προσεγγίσω το πέναλτι και επίσης, όταν στάθηκα απέναντι του, θυμήθηκα την εποχή που ήμουν στο σπίτι και τον έβλεπα στο Μουντιάλ του 2014 με την Κολομβία να κάνει όσα έκανε και μου βγήκε ένα μικρό γελάκι. Είπα τώρα αυτή είναι η στιγμή. Ήταν τρελό που τον είχα απέναντι μου».

– Πώς τον… ψάρεψες;

«Έκανα στην αρχή κάποιες προσποιήσεις γιατί όπως είπα δεν ήξερα πώς θα εκτελέσει. Ήταν από τα πέναλτι που περίμενα μέχρι τελευταία στιγμή για να πέσω. Ένιωθα δυνατός και δεν έφυγα αμέσως μόλις εκτέλεσε και μόλις έγινε, έφυγα αμέσως στη γωνία που περίμενα ότι θα πλασάρει. Είναι τελείως στιγμιαίο το πέναλτι. Μπορεί να σου έρθει ένας παίκτης που εκτελεί μόνο αριστερά αλλά το σώμα του να δείξει πώς θα το ρίξει στα δεξιά και τότε το κάνεις».

– Θυμάσαι κάποιον συμπαίκτη σου που σου είπε που να πέσεις;

«Ο Βούρος μου έδειξε την πλευρά αλλά δεν κοιτάω κανέναν όταν μου δείχνει σε πέναλτι. Όλοι οι συμπαίκτες μού έδειχναν γωνίες αλλά μόνο ο Βούρος τη βρήκε τη γωνία (γέλια). Εγώ δεν το είχα δει και μετά το φινάλε ήρθε και μου το είπε (γέλια). Αλλά δεν το είχα καταλάβει».

– Το συναίσθημα μόλις το έπιασες; Είδα πανηγύρισες έντονα…

«Ήταν πάρα πολύ δυνατό συναίσθημα γιατί ήταν λες και κάποιος το είχε σχεδιάσει. Ντεμπούτο κόντρα στον Ολυμπιακό και στο ίδιο ματς εκτελεί πέναλτι ο Χάμες Ροντρίγκες. Έβλεπα μία σιγουριά σε όλους ότι θα το πιάσω οπότε χάρηκα πάρα πολύ όταν τους δικαίωσα»

– Πάμε στο κομμάτι του Νταμπράουσκας. Πες μου τι είναι αυτό που άλλαξε στην ομάδα;

«Ο κ. Βάλντας έβαλε ένα πλάνο στην ομάδα που ταιριάζει απόλυτα με το ρόστερ που είχε στα χέρια του. Το καλό με εκείνον είναι ότι δεν επέβαλε από την αρχή τη φιλοσοφία του, ώστε να πιέσει τους παίκτες. Το προσάρμοσε σιγά-σιγά και περίμενε τη διακοπή του πρωταθλήματος, ώστε στην προετοιμασία να το δουλέψει περισσότερο. Έτσι η ομάδα δεν έχασε τον ρυθμό και το μυαλό της. Σε εκείνη τη μίνι προετοιμασία τα δώσαμε όλα, πιεστήκαμε αλλά μπήκαμε στα… θέλω του».

– Σαν άνθρωπος πώς είναι;

«Είναι μία πολύ καλή φυσιογνωμία. Είναι ηγετική φυσιογνωμία. Θέλει πάντα να νικάει, κάτι που το μεταφέρει και σε εμάς και είναι πραγματικά πολύ καλό. Είναι άνθρωπος που μπορείς να κάτσεις να συζητήσεις, δεν είναι αυστηρός στις προσωπικές σχέσεις και θεωρώ πως έχει πάρα πολύ μέλλον να φτάσει ψηλά. Είναι σε καλή ηλικία. Τα έχει όλα».

 

– Σε τι βοήθησε περισσότερο την ομάδα στην αρχή;

«Στη ψυχολογία. Εκεί έριξε το βάρος του. Είναι σημαντικό ότι δεν προσπάθησε να βάλει το πλάνο του φουλ από την αρχή. Η ομάδα έτσι μπόρεσε να ανταποδώσει γιατί δεν είχε βαθμούς και δεν γινόταν να αλλάξει το σκεπτικό των παικτών. Αυτό ήταν μεγάλο πράγμα για εμάς και την απόδοσή μας».

– Όταν μπήκατε στα play-outs, ποιος ήταν ο στόχος; Παραμονή ή πρωτιά;

«Όπως είπα και πριν, είναι ένας άνθρωπος που του αρέσει να κερδίζει και έτσι ο στόχος που είχε θέσει για την ομάδα ήταν να τερματίσουμε στην πρώτη θέση του μίνι πρωταθλήματος. Να είμαστε σοβαροί σε όλη τη διάρκεια των play-outs και νομίζω πως το δείξαμε αυτό».

– Πες μου το παιχνίδι που κρατάς από τη φετινή σεζόν και το ματς-«κλειδί» για την ομάδα;

«Προσωπικά κρατάω το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο. Όχι για το αποτέλεσμα, αλλά για εμένα γιατί έκανα ρεκόρ αποκρούσεων και τα είχα πάει πολύ καλά εκείνη τη μέρα. Σαν ομάδα θα έλεγα το παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο (1-1) γιατί είχαμε μείνει με δέκα παίκτες σε μεγάλο μέρος του παιχνιδιού και βγάλαμε χαρακτήρα. Και το παιχνίδι στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ που πήραμε την ισοπαλία και στο τέλος θα μπορούσαμε να πάρουμε και τη νίκη όπου δείξαμε προσωπικότητα. Γενικά κάναμε αρκετά καλά πράγματα φέτος, όπως ότι νικήσαμε σε αρκετά ματς εκτός έδρας».

– Η έδρα που θυμάσαι πιο έντονα;

«Θα πω το γήπεδο της ΑΕΚ γιατί ήταν κάτι πρωτόγνωρο. Ένα καινούργιο γήπεδο με τρομερή ατμόσφαιρα που ήταν γεμάτο αλλά και το παιχνίδι της Λεωφόρου όπου ο κόσμος του Παναθηναϊκού το είχε γεμίσει και ήταν αρκετά δυνατό το κλίμα».

gazzeta.gr