Η κρητική γη δέχτηκε στην αγκαλιά της τον σμηναγό, Χρήστο Μουλά. Τον ηρωικό κυβερνήτη του μοιραίου Canadair που κατέπεσε στην Κάρυστο κατά την διάρκεια πυρόσβεσης. Άλλος ένας Ίκαρος της πολεμικής αεροπορίας που πέφτει στο καθήκον.

Αθάνατος

Αγκαλιασμένος με  την γαλανόλευκη ο 34χρονος σμηναγός οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία. Το στερνό αντίο δύσκολο, σκληρό.

Τραγική φιγούρα η σύζυγος του σμηναγού  που κυοφορεί το αγέννητο παιδί τους. Δίπλα της οι φίλοι και συμμαθητές του σμηναγού. Ο πόνος βουβός, η απώλεια μεγάλη.

Ο ιερός ναός Αγίων Σεργίου και Βάκχου, στο Γαβαλοχώρι Χανίων, γέμισε με στεφάνια στα οποία αποτυπώνεται ο θρήνος για τον ήρωα Σμηναγό. Όλη η Ελλάδα πενθεί.

«Έχει διαλυθεί όλο το χωριό. Δεν έχω λόγια».

Η εξόδιος ακολουθία πραγματοποιήθηκε παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του αρχηγού του ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνου Φλώρου, καθώς και εκπροσώπων από το κοινοβούλιο και την τοπική αυτοδιοίκηση.

«Ήρθαμε να αποχαιρετήσουμε έναν ήρωα, έναν νέο άνθρωπο ο οποίος έδωσε τη ζωή του για να υπερασπιστεί τις δικές μας ζωές», δήλωσε ο Παναγιώτης Σημανδηράκης, δήμαρχος Χανίων.

Ως ένδειξη συμπαράστασης και στήριξης προς την οικογένεια του Χρήστου Μουλά η Βουλή των Ελλήνων υιοθετεί το αγέννητο παιδί του, ενώ τα ονόματα των δύο αδικοχαμένων πιλοτών θα δοθούν σε κεντρικούς δρόμους και πλατείες της Κρήτης.



megatv.com