Με την έναρξη της διαδικασίας, η πρόεδρος του δικαστηρίου κάλεσε στο βήμα του μάρτυρα την Παρασκευή Καραγιαννίδη, η οποία περιέγραψε όσα είδε μπροστά της το βράδυ της δολοφονίας, που η ίδια βρισκόταν λίγα μόλις μέτρα από το σημείο που μαχαιρώθηκε θανάσιμα ο μουσικός.

20 άτομα έτρεξαν προς το μέρος τους

Όπως κατέθεσε, ενώ καθόταν σε παγκάκι με τη φίλη της κ. Ζώρζου (που κατέθεσε στην προηγούμενη συνεδρίαση) είδαν μετά τη λήξη του αγώνα, μια ομάδα περίπου 20 ατόμων να τρέχουν προς το μέρος τους. Κάποιοι από αυτούς, περίπου οκτώ, κυνηγούσαν τον Φύσσα. Η μάρτυρας κατέθεσε πως τα άτομα αυτά φορούσαν ρούχα παραλλαγής και όλοι τους «φώναζαν» ρυθμικά.

Μέσα στα επόμενα λεπτά η μάρτυρας συνέχισε είδε ένα ασημί αυτοκίνητο να έρχεται γρήγορα ανάποδα, από το αντίθετο ρεύμα και να σταματά στο σημείο.

Του άνοιξαν τον χώρο

«Υπήρχε ένας συνοδηγός και είδα τον οδηγό να πηγαίνει προς τον κλοιό που είχαν κάνει οι άλλοι γύρω από το παλικάρι. Είδα αυτούς που είχαν κυκλώσει τον Φύσσα να ανοίγουν τον κλοιό μόλις τους πλησίαζε ο οδηγός του αυτοκινήτου. Ήταν σαν να του άνοιγαν χώρο. Τον είδα να πλησιάζει και μετά να τον έχει αγκαλιά. Όλα έγιναν γρήγορα. Τότε ήρθαν στο σημείο δύο μηχανές της ΔΙΑΣ. Οι αστυνομικοί πλησίασαν το παλικάρι που τον άκουσα να τους λέει κάτι σαν ‘όχι εμένα! Αυτόν!’».

Πρόεδρος: Έχετε αναφερθεί σε «ενέδρα». Το ίδιο περιγράφετε και τώρα. Ήξεραν δηλαδή πως θα έρθει ο Ρουπακιάς;
Μάρτυρας: Ναι ήταν ενέδρα. Φαινόταν σαν να τον περίμεναν. Δεν αντέδρασαν όταν πλησίαζε. Του άνοιξαν χώρο.

Η μάρτυρας περίγραψε την σκηνή της σύλληψης του Γιώργου Ρουπακιά μετά την υπόδειξη του τραυματισμένου Παύλου Φύσσα. Είπε επίσης πως μόλις οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη της δολοφονίας, ο συνοδηγός στο αυτοκίνητό του, βγήκε από το αυτοκίνητο. Απαντώντας σε ερώτηση της προέδρου η μάρτυρας εξέφρασε την πεποίθηση της πως ο Ρουπακιάς θα είχε φύγει αν δεν τον έδειχνε ο Φύσσας στους αστυνομικούς.

Η κατάθεσή της συνεχίζεται με ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων, ενώ σήμερα αναμένεται να καταθέσει και η σύντροφος του Παύλου Φύσσα, στην αγκαλιά της οποίας άφησε την τελευταία του πνοή μετά το δολοφονικό χτύπημα από τον Γιώργο Ρουπακιά.megatv.com