Η Αργεντινή έκανε το 3/3 στον όμιλό της αφού επικράτησε του Περού του Κάλενς με 3-0 και πέρασε πρώτη στην επόμενη φάση. Μαζί της προκρίθηκε και ο Καναδάς, που ήρθε ισόπαλος με την Χιλή.

Η Αργεντινή έκανε το… καθήκον της και απέναντι στο Περού του Αλεξάντερ Κάλενς, αφού επικράτησε με 2-0, παρ’ ότι δεν είχε τον προπονητής, Λιονέλ Σκαλόνι στον πάγκο της και τον Λιονέλ Μέσι, που προτιμήθηκε να ξεκουραστεί λόγω του προβλήματος που αντιμετωπίζει.

Μπροστά για την «αλμπισελέστε» στο ματς αυτό βγήκε ο Λαουτάρο Μαρτίνες, ο οποίος σημείωσε και τα δύο τέρματα της ομάδας του. Το πρώτο το πέτυχε στο 47ο λεπτό, όταν ο Ντι Μαρία τον έβγαλε στην πλάτη της άμυνας κι εκείνος τελείωσε ιδανικά τη φάση για το 1-0.

Το δεύτερο ήρθε στο 86ο λεπτό, όταν εκείνος εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος στην άμυνα του Περού, βγήκε και πάλι ανενόχλητος απέναντι στον Γκαλέσε και δεν λάθεψε ούτε αυτή τη φορά κάνοντας το 2-0. Σημειωτέον, η Αργεντινή είχε την ευκαιρία να τελειώσει και νωρίτερα το παιχνίδι, αλλά ο Λεάντρο Παρέδες αστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι στο 72ο λεπτό του αγώνα.

Ο Αλεξάντερ Κάλενς της ΑΕΚ αγωνίστηκε βασικός στην ήττα της ομάδας του κι έπαιξε ολόκληρο το παιχνίδι.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, Καναδάς και Χιλή έμειναν στο 0-0 με αποτέλεσμα ο πρώτος να πάρει το αποτέλεσμα που χρειάζεται για να περάσει στην επόμενη φάση. Να σημειωθεί πως στον αγώνα υπήρξε μία αποβολή, αφού ο Γκαμπριέλ Σουάζο της Χιλής αντίκρισε δύο κίτρινες κάρτες στο 12′ και το 27′ και άφησε έτσι νωρίς την ομάδα του με δέκα παίκτες.

Βαθμολογία (3/3 αγ.)

  • 1. Αργεντινή 9
  • 2. Καναδάς 4
  • 3. Χιλή 2
  • 4. Περού 1



gazzeta.gr