Η Βραζιλία «κόλλησε» στο 1-1 με την Κολομβία και έμεινε στην 2η θέση με αποτέλεσμα να… πέφτει στον δρόμο της Ουρουγουάης στα προημιτελικά του Copa America.

Μεγάλο ντέρμπι στο Copa America από τα προημιτελικά! Η Βραζιλία δεν τα κατάφερε απέναντι στην Κολομβία, καθώς «κόλλησε» στο 1-1 και έτσι θα αντιμετωπίσει την Ουρουγουάη στα προημιτελικά για μια θέση στους «4» του θεσμού.

Παρότι κατάφερε να προηγηθεί στα μισά του πρώτου ημιχρόνου, η Βραζιλία δεν μπόρεσε να διατηρήσει το προβάδισμα, μένοντας τελικά στην 2η θέση του ομίλου, με τους «Καφετέρος» να τερματίζουν στην πρώτη θέση. Η Κολομβία που πήρε την πρωτιά θα αντιμετωπίσει τον Παναμά στη φάση των προημιτελικών.

Η Βραζιλία μπήκε με περισσότερο κέφι και μάλιστα κατάφερε να προηγηθεί νωρίς. Ο Ραφίνια εκτέλεσε άψογα το φάουλ που κέρδισε και έδωσε το προβάδισμα στη Σελεσάο μόλις στο 12ο λεπτό της αναμέτρησης. Αυτή ωστόσο ήταν και μια από τις τελευταίες ευκαιρίες που δημιούργησε η Βραζιλία στο υπόλοιπο της αναμέτρησης. Από εκεί και πέρα η Κολομβία κατάφερε να πάρει τα ηνία και να επιβληθεί της ομάδας του Ντοριβάλ.

Η ισοφάριση για τους Κολομβιανούς ήρθε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με τον Μουνιόθ. Στο δεύτερο μέρος οι «Καφετέρος» είχαν τον απόλυτο έλεγχο, την ώρα που η Βραζιλία φαινόταν επηρεασμένη από την εξέλιξη της αναμέτρησης. Μάλιστα η Κολομβία λίγο έλειψε να πάρει και τους τρεις βαθμούς, όταν ο Μπορέ βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή, στέλνοντας ωστόσο την μπάλα πάνω από την εστία του Άλισον. Η Βραζιλία θα αντιμετωπίσει την Ουρουγουάη στα προημιτελικά δίχως μάλιστα τον Βινίσιους ο οποίος συμπλήρωσε κίτρινες κάρτες.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Κόστα Ρίκα πήρε τη νίκη της τιμής απέναντι στην Παραγουάη επικρατώντας με 2-1. Οι Κοσταρικανοί κατάφεραν να προηγηθούν μόλις στο 3ο λεπτό με τον Κάλβο, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα έκαναν και το 2-0 με τον Αλκόβερ. Το μόνο που κατάφεραν οι Παραγουανοί ήταν να μειώσουν σε 2-1 με τον Σόσα στο 55ο λεπτό της αναμέτρησης. Στα αξιοσημείωτα του αγώνα η συμμετοχή του επιθετικού του Άρη, Ζαμόρα, που πέρασε στο 68ο λεπτό της αναμέτρησης.



gazzeta.gr