Με τη Σερβία κληρώθηκε η Ελλάδα, στο πλαίσιο του World Group I του Davis Cup, με τους αγώνες να γίνονται τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Η κλήρωση επιφύλαξε στην Εθνική μας την πιο δύσκολη ομάδα της διοργάνωσης, καθώς είναι η κορυφαία του ταμπλό (No1).

Οι αγώνες θα γίνουν στη Σερβία, σε πόλη και έδρα που θα αποφασίσει η ομοσπονδία της χώρας, είτε το διήμερο 13-14 Σεπτεμβρίου, είτε το διήμερο 14-15 Σεπτεμβρίου. Με ηγέτη της τον Νόβακ Τζόκοβιτς, είναι αναμφίβολα μία από τις μεγαλύτερες δυνάμεις του θεσμού.

Είναι παγκόσμια πρωταθλήτρια το 2010, έφτασε ως τον τελικό 3 χρόνια αργότερα (2013), ενώ πέρυσι έφτασε πολύ κοντά στο να βρεθεί ξανά εκεί, αλλά ο Νόλε έχασε 3 MP από τον Γιανίκ Σίνερ και δεν έδωσε την πολυπόθητη πρόκριση στην εθνική του ομάδα.

Βέβαια δεν είναι μόνο ο 36χρονος Σέρβος που ανεβάζει το επίπεδο του αντιπροσωπευτικού του συγκροτήματος. Η Σερβία διαθέτει πληθώρα μεγάλων ονομάτων στο ρόστερ της, όπως τους Λάσλο Τζέρε, Μίομιρ Κετσμάνοβιτς, Ντούσαν Λάγιοβιτς και Χαμάντ Μετζέντοβιτς.

Βέβαια μέχρι τον Σεπτέμβριο πολλά μπορεί να έχουν αλλάξει, και δεν είναι καθόλου σίγουρη η συμμετοχή του Τζόκοβιτς. Μιας και οι αγώνες θα γίνουν λίγες μέρες μετά το τελευταίο Grand Slam της χρονιάς, το US Open, οπότε κανείς δε ξέρει σε τι κατάσταση θα είναι οι παίκτες και των δύο ομάδων.

Τα ζευγάρια:

World Group I:
Σερβία (1) – Ελλάδα
Κροατία (2) – Λιθουανία
Σουηδία (3) – Ινδία
Καζακστάν (4) – Δανία
Πολωνία – Νότια Κορέα (5)
Ελβετία (6) – Περού
Αίγυπτος – Ουγγαρία (7)
Νορβηγία – Πορτογαλία (8)
Αυστρία (9) – Τουρκία
Κινεζική Ταϊπέι – Βοσνία Ερζεγοβίνη (10)
Ισραήλ (11) – Ουκρανία
Ιαπωνία – Κολομβία (12)

World Group II:
Ρουμανία (1) – Κίνα
Χονγκ Κονγκ – Εκουαδόρ (2)
Ουζμπεκιστάν (3) 0 Ιράν-Εσθονία
Βουλγαρία (4) – Ελ Σαλβαδόρ
Μπαρμπάντος – Πακιστάν (5)
Τόγκο – Λετονία (6)
Γεωργία – Μεξικό (7)
Νέα Ζηλανδία (8) – Λουξεμβούργο
Τυνησία – Ιρλανδία (9)
Λίβανος (10) – Νότια Αφρική
Μαρόκο (11) – Μονακό
Βολιβία – Ουρουγουάη (12)



tennis24.gr