Σήμερα η Ελλάδα γιορτάζει με ιδιαίτερη λαμπρότητα την Κοίμηση της Θεοτόκου, το «Πάσχα του καλοκαιριού», όπως ονομάζεται.

Στη Νίσυρο οι γιορτές έχουν ξεκινήσει από τη Δευτέρα με το έθιμο της ρεβυθάδας. Οι προσκυνητές έφτασαν τους 4.000 με σκοπό να προσκυνήσουν την Παναγίας Σπηλιανής.

Ο Ιωάννης Καμπάνης, έπαρχος Κω – Νισύρου, μίλησε στο MEGA λέγοντας πως τα έθιμα για την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου  καλά κρατούν στη Νίσυρο.

«Εύχομαι σε όλους χρόνια πολλά με υγεία. Τα έθιμα κρατάνε καλά εδώ. Θα προσφέρουμε κρέας μετά και το βράδυ έχουμε το έθιμο της κούπας. Βάζεις χρήματα μέσα στην κούπα ώστε να χορέψεις με μία γυναίκα. Ο κόσμος όπως και πέρσι ήταν πολύς. Τα έθιμα συνεχίζουν κάθε χρόνο με τον ίδιο τρόπο», είπε αρχικά.

Αναφορικά με τον χειμώνα στο νησί της Νισύρου, ο δήμαρχος είπε πως υπάρχουν λίγα άτομα, μόλις 800, ενώ στα σχολεία υπήρχαν 150 παιδιά.

«Τα τελευταία χρόνια το νησί μας έχει προβληθεί πολύ από τα ΜΜΕ και κάνουμε μία προσπάθεια να ενταχθούμε στην UNESCO. Αυτό θα βοηθήσει πολύ τη Νίσυρο να γίνει ένα νησί παγκοσμίως γνωστό».



megatv.com