O Θανάσης Κοκκινάκης ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις του στο Delray Beach Open με τον Νο77 του κόσμου να επικρατεί του Αμερικανού και Νο278 στην παγκόσμια κατάταξη Μπράντον Χολτ με 6-3, 6-4 παίρνοντας την πρόκριση για τον 2ο προκριματικό γύρο και πλέον απέχει μία νίκη από το κυρίως ταπλό της διοργάνωσης. 

Τελευταία φορά που ο Κοκκινάκης είχε βγει νικητής από ματς στο Delray Beach Open ήταν τον Φεβρουάριο του 2015, για τον 3ο προκριματικό γύρο, ενώ αντίθετα σε δύο ματς σε κυρίως ταμλό μετράει ισάριθμους αποκλεισμούς. 

Οι 14 άσοι (2 διπλά λάθη), το 74% κερδισμένοι πόντοι πίσω από το πρώτο service (32/43), αλλά και τα 3/6 break-points ήταν μερικοί από τους παράγοντες που ο Κοκκινάκης έφτσασε στη νίκη. Αν και χρειάστηκε με το “καλημέρα” να σβήσει break-point του Χολτ, ο Κοκκινάκης απείλησε με 3 break-point στο 8ο game με τον Χολτ να κρατάει το service του (4-4). 

Ωστόσο, από εκεί και πέρα ο Κοκκινάκης με hold και break στο τέλος κατάφερε να πάρει το set και παράλληλα το πρόβαδισμα με 1-0. 

Στο 2ο σκέλος ο Χολτ απάντησε στο break του Κοκκινάκη (2-0) ισοφαρίζοντας σε 2-2, αλλά ο Αυστραλός με νέο καθοριστικό break έκανε το 5-3 και αμέσως μετά με τρομερό hold, καθώς έσβησε διπλό break-point (15/40) έφτασε στη νίκη και την προκριση στον 2ο γύρο των προκριματικών.

Εκεί θα αντιμετωπίσει τον Ιάπωνα Σιντάρο Μοτσιγιούκι που έκανε τη μίνι έκπληξη κερδίζοντας τον Αμερικανό Στεφάν Κοζλόφ με 6-3, 7-6(2). 



tennis24.gr