Άλκης Καμπανός. 19 ετών. Ξεψύχησε στα σκαλοπάτια της Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη. Δέχθηκε δολοφονική επίθεση από οργανωμένους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Μια επίθεση απόλυτου μίσους. Το θύμα έφερε 30 τραύματα στο κεφάλι και το σώμα από δρεπάνι, μαχαίρι, λοστούς.

Ένα χρόνο μετά, η ώρα της κρίσης για τους 12 κατηγορουμένους. Οι γονείς του Άλκη ζητούν δικαίωση για το παιδί τους.

«Τα ισόβια να είναι πραγματικά ισόβια. Όλη τους τη ζωή μέσα στη φυλακή και οι δώδεκα» δήλωσε η μητέρα του θύματος, Μελίνα Καμπανού.

«Τώρα μιλάει η Δικαιοσύνη. Ό,τι δηλώσεις έχω κάνει, έκανα. Θα μιλήσει η Δικαιοσύνη» είπε χαρακτηριστικά ο πατέρας του Άλκη, Αριστείδης Καμπανός.

Έξω από το μικτό ορκωτό δικαστήριο, δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Το ξέσπασμα της μητέρας του Άλκη

Κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης τον ονομάτων των κατηγορουμένων η μητέρα του Άλκη Καμπανού ήταν όρθια ενώ απευθύνθηκε σε κάποιους ονομαστικά.

Όταν η μητέρα αντίκρισε τον 25χρονο γνωστό ως Αθηναίο που κατηγορείται ότι μαχαίρωσε τον Άλκη με μαχαίρι τύπου «καράμπιτ» φώναξε: «Μια σπιθαμή και κρατούσε και μαχαίρι».

Για ανθρωποκτονία με δόλο

Ξημερώματα 1ης Φεβρουαρίου 2022. Χούλιγκανς του ΠΑΟΚ ψάχνονται για φασαρίες με τρία αυτοκίνητα να κινούνται προς την Χαριλάου αναζητώντας οπαδούς του Άρη.

Ο Άλκης και οι φίλοι του κάθονται στα σκαλιά μιας πολυκατοικίας, τους ρωτούν τι ομάδα είναι.

Αρχίζουν να ξυλοκοπούν όποιον βρουν μπροστά τους με λοστούς και μαχαίρια. Κάποιοι γλιτώνουν, ο Άλκης όμως όχι. Φωνάζει εκλιπαρώντας τους δολοφόνους του να σταματήσουν.

Και οι δώδεκα που είναι προφυλακισμένοι, κατηγορούνται για ανθρωποκτονία με δόλο τετελεσμένη και σε απόπειρα από κοινού, ο ένας εξ’ αυτών για απόπειρα ανθρωποκτονίας στην περίπτωση του τραυματισμού του φίλου του Άλκη, και οι υπόλοιποι έντεκα ως απλοί συνεργοί στην συγκεκριμένη πράξη.

Στο δικαστήριο θα υπάρξουν 26 μάρτυρες κατηγορίας και 15 μάρτυρες υπεράσπισης. 180 είναι τα αναγνωστέα έγγραφα και 40 τα βίντεο από κάμερες ασφαλείας που δείχνουν τι συνέβη πριν, κατά τη διάρκεια και αμέσως μετά την άγρια δολοφονία του 19χρονου.

Στο πλευρό της μητέρας του Άλκη, η Ελένη Δαλακλίδου, αδερφή της Ζωής που βιάστηκε και κάηκε ζωντανή κάτω από το σπίτι της στην Ξάνθη στις 27 Δεκεμβρίου του 2012. Δράστης ένας 34χρονος που καταδικάστηκε σε ισόβια.

Το δικαστήριο προγραμμάτισε 23 συνεδριάσεις για το έγκλημα που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Η δίκη διεκόπη για την ερχόμενη Δευτέρα.megatv.com