«Είμαι η μητέρα του Άλκη Καμπανού. Εδώ και ένα χρόνο περιμένω αυτή τη στιγμή. Είμαι η μάνα του Άλκη, κοιτάξτε με», δήλωσε η μητέρας του Άλκη.

Οι δώδεκα κατηγορούμενοι με σκυμμένο το κεφάλι άκουγαν τη μητέρα και τον πατέρα του Άλκη να προσπαθούν να βγάλουν από μέσα τους, ένα κομμάτι από την πίκρα, την οργή και την απόγνωσή τους.

«Εφόσον θεωρούν ότι δεν έκαναν τίποτα, γιατί ζητάνε συγγνώμη; Καταστρέψανε μαζί με τον Άλκη, την ζωή όλης της οικογένειας», είπε ο πατέρας.

Και η μητέρα συμπλήρωσε: «Εάν είχαν μια σταγόνα αλήθειας θα με κοιτούσαν στα μάτια γιατί στα μάτια μου θα βλέπανε και τον Άλκη».

Ο πατέρας του Άλκη περιέγραψε τη δολοφονική ενέδρα που στήθηκε εκείνο το μοιραίο βράδυ, πριν από σχεδόν ένα χρόνο σε στενό της Χαριλάου και τόνισε πως οι χούλιγκαν που έφτασαν με στρατιωτική οργάνωση, ήθελαν να σκοτώσουν.

«Οι κατηγορούμενοι ενήργησαν οργανωμένα και ψυχρά. Αν είχαν άλλη διάθεση, την ώρα που χτυπούσαν συνεχώς τον Άλκη και αυτός φώναζε, θα συμπεριφέρονταν ανθρώπινα. Σκοπός τους ήταν να σκοτώσουν».

Η δίκη για τη δολοφονία βρίσκει στην ίδια αίθουσα 3 πασίγνωστους δικηγόρους, με τους τόνους κατά διαστήματα να ανεβαίνουν. Πριν τη κατάθεση του πατέρα ο Αλέξης Κούγιας αντάλλαξε βαριές εκφράσεις με τον Βασίλη Ταουξή, που εκπροσωπεί έναν εκ των 12 που κατηγορούνται. To νεαρό που δηλώνει ταξιτζής και υποστηρίζει ότι μετέφερε μια ομάδα χούλιγκαν, χωρίς ο ίδιος να πλησιάσει στο σημείο του εγκλήματος.

«Ήταν οργανωμένοι»

Από την πρώτη στιγμή και οι 12 που κατηγορούνται δέχονται ότι ήταν στο σημείο του φονικού αλλά αρνούνται ότι σκότωσαν τον Άλκη Καμπανό.

«Θα επικαλεστώ την στρατιωτική μου εμπειρία. Ήταν οργανωμένοι καθώς ήταν γραμμένοι στον σύνδεσμο “Θύρα 4”, στην οποία υπάρχει ένας αρχηγός και μέλη, υπάρχει μία οργάνωση. Κάποιοι κρατούσαν φονικά όπλα. Φαίνεται ότι ήταν προσχεδιασμένο καθώς απενεργοποίησαν τα κινητά τους, πριν φτάσουν στην Χαριλάου. Αυτό, στο στρατό, ονομάζεται “σιγή ασυρμάτου”, προκειμένου να μην εντοπιστούν από την αστυνομία», δήλωσε ο πατέρας.

Η συγκίνηση κορυφώθηκε το μεσημέρι, όταν ο πατέρας του Άλκη άρχισε να μιλάει για την προσωπικότητα του παιδιού του.

«Θα ήθελα να πω πως ο Άλκης ήταν ο πνευματικός μου πατέρας, ήταν η φωνή της συνείδησής μου. Δεν ήταν λίγες οι φορές που μου έλεγε να συμπεριφέρομαι ευγενικά και να αγαπάω τα ζώα. Τον γνώρισα κυρίως μέσα από τα γράμματα, και από τα μηνύματα που άφησαν όλοι οι φίλοι και συμμαθητές. Εγώ δεν έχω πάει ακόμα στο σημείο της επίθεσης», συμπλήρωσε ο πατέρας.

Η δίκη θα συνεχιστεί την προσεχή Πέμπτη με την κατάθεση της αδερφής του 19χρονου Άλκη και ενός εκ των φίλων του, που κατάφερε να επιζήσει από τη φονική επίθεση.megatv.com