Για τουλάχιστον 23 συνεδριάσεις θα βρίσκονται στη δικαστική αίθουσα πρόσωπο με πρόσωπο με εκείνους που κατηγορούνται ότι σκότωσαν το παιδί τους, με τους δώδεκα νααρνούνται την εγκληματική πράξη ρίχνοντας τις ευθύνες ο ένας στον άλλον.

Η κατάθεση της μητέρας του Άλκη ξεκίνησε με την ίδια να ζητά από τους δώδεκα να την κοιτάξουν στα μάτια. Δεν ήταν λίγες οι φορές που τους ρώτησε γιατί σκότωσαν το γιο της.

«Είμαι η μάνα, του Άλκη, κοιτάξτε με. Εδώ και έναν χρόνο περιμένω αυτήν την στιγμή. Σηκώστε το κεφάλι. Αν είχαν μια σταγόνα αλήθειας θα με κοιτούσαν κατάματα. Θα με βλέπαν στα μάτια μου και στα μάτια μου θα βλέπανε τον Άλκη. Τους μελέτησα, ήθελα να δω ποια είναι αυτά τα παιδιά που δολοφόνησαν το παιδί μου. Είμαι εδώ και κανένας δεν τόλμησε να σηκώσει το κεφάλι».

Η μητέρα περιέγραψε τον τελευταίο διάλογο με το παιδί της τη νύχτα της 1ης Φεβρουαρίου του 2022.

«Του είπα ‘σ’ αγαπώ’ και μου απάντησε, ‘σ’ αγαπώ μαμά’. Πολτοποίησαν το κρανίο του. Είχε 30 χτυπήματα και κανείς δεν παραδέχεται ότι το έκανε. Αυτό με ξεπερνάει Γιατί τον σκότωσαν; Ήταν καυγάς; Ραντεβού θανάτου; Έχτισε στο οικόπεδό τους; Θέλω να μάθω γιατί τον σκότωσαν. Τι σας έφταιξε ο λεβέντης μου; 1,90 ήταν».

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Αλέξης Κούγιας, δήλωσε:

«Δεν έχουν πει επί 1 χρόνο έστω και μια λέξη συγγνώμης, δεν έχουν πει ποιος το έκανε, ποιος κονιορτοποίησε το κεφάλι του και κατακρεούργησε το σώμα του…υποκριτικά σκύβουν το κεφάλι κάτω».

«Έδρασαν οργανωμένα»

Ο πατέρας του Άλκη, Αριστείδης Καμπανός, έκανε λόγο για ένα οργανωμένο σχέδιο θανάτου.

«Φαίνεται ότι οι κατηγορούμενοι λειτούργησαν οργανωμένα και ψυχρά. Ήταν γραμμένοι όλοι σε σύνδεσμο όπου υπάρχει αρχηγός και μέλη.  Όλοι ήταν κάτοχοι φονικών όπλων. Ήταν προσχεδιασμένο γιατί τα μισά κινητά τους τηλέφωνα τα άφησαν σε σύνδεσμο ‘’ΘΥΡΑ 4’’ και τα αλλά μισά τα απενεργοποίησαν πριν φτάσουν στο σημείο».

Όσο για την συγγνώμη που άκουσε από 4 κατηγορούμενους, είπε

«Εφόσον δεν έκαναν τίποτα γιατί μου ζητάνε συγνώμη;  Άλλο η συγνώμη και άλλο η συγχώρεση. Να ζητήσουν συγχώρεση  από το Θεό».

Την Πέμπτη θα καταθέσουν η αδελφή του Άλκη και ο φίλος του επίσης θύμα επίθεσης από τους χούλιγκανς του Παοκ, ο οποίος ήταν ο μόνος που παρέμεινε στο σημείο της δολοφονίας μέχρι το τέλος μαζί με τον Άλκη.megatv.com