World Challenge με Καθημερινές Προσφορές* και Μοναδικά ‘Έπαθλα! Μόνο στο pamestoixima.gr


Στη δικαστική αίθουσα βρέθηκαν και σήμερα ηθοποιοί, οι οποίες από την πρώτη μέρα της δίκης βρίσκονται στο πλευρό των γυναικών που έχουν βρει τη δύναμη να καταγγείλουν τις αξιόποινες πράξεις που φέρεται να τελέστηκαν σε βάρος τους από τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο.

Το παράδοξο

Η υπεράσπιση ζήτησε από τη δεύτερη ηθοποιό να εξηγήσει πως η φίλη της, επίσης ηθοποιός, με την οποία είχε συναντηθεί αμέσως μετά την καταγγελλόμενη απόπειρα βιασμού της, το 2018 στέλνει θερμά μηνύματα στον Φιλιππίδη.

«Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα γι’ αυτά που μαρτυρώ. Είναι όλα αληθινά» επέμεινε η μάρτυρας αρνούμενη να καταθέσει για λογαριασμό της φίλης της η οποία είναι στον κατάλογο των μαρτύρων.

Από την πλευρά της η καταγγέλλουσα εισέφερε στο δικαστήριο άλλα μεταγενέστερα μηνύματα της φίλης της, πριν ακόμα η ίδια φτάσει στη δικαιοσύνη, που δείχνουν την γνώση της για όσα είχαν συμβεί σε βάρος της κοπέλας.

Στο Betshop το Μουντιάλ… ήρθε με τριπλά δώρα!

Τα μηνύματα

Δημητρακόπουλος: Είναι δυνατόν η φίλη σας και μάρτυρας κατηγορίας να στέλνει τέτοια μηνύματα στον επίδοξο βιαστή σας;

Μάρτυρας: Τα μηνύματα αυτά δεν αναιρούν την πραγματικότητα.

Δημητρακόπουλος: Κατά τη γνώμη σας την πραγματικότητα γιατί αυτό είναι το αντικείμενο της δίκης.

Ο Μιχ. Δημητρακόπουλος τη ρώτησε λεπτομέρειες για το χώρο του θεάτρου και πως έφτασε στο καμαρίνι του κατηγορούμενου.

Δημητρακόπουλος: Δεν υπάρχει μια πόρτα κλειδωμένη για να φτάσεις στο καμαρίνι του Φιλιππίδη. Είναι δύο οι πόρτες.

Μάρτυρας: Ήταν ανοιχτές.

Βολές από την υπεράσπιση

Δημητρακόπουλος: Αυτή είναι η ιστορία όπως τη λέτε εσείς. Τώρα θα σας ρωτήσω μια σειρά από πραγματικά περιστατικά αλλιώς θα λέγαμε καταγγελία ίσον ένοχος ο κατηγορούμενος και δεν θα κάναμε δίκη, θα βγάζαμε αμέσως απόφαση ένοχος με υπογραφή metoo.

Γιατί κάποιοι νόμιζαν ότι με το metoo θα καταστρέψουν την ιστορία του Ποινικού δικαίου. Δεν θα το καταφέρουν.

Μάρτυρας: Εγώ δε θυμάμαι δεύτερη πόρτα…

Δημητρακόπουλος: Γίνεται μια δίκη για απόπειρα βιασμού, αν θέλουμε να κάνουμε δίκη για τετελεσμένο βιασμό της λογικής να το κάνουμε. Σας είπα για αντιφάσεις στη δίκη αυτή…

Μάρτυρας: Ήμουν πολύ αναστατωμένη και δεν θυμάμαι τη διαδρομή. Δε θυμάμαι να υπάρχει πόρτα κλειδωμένη στη διαδρομή μου. Έφυγα από την αναστάτωση μου δε θυμάμαι. Βγήκα έξω και περπατούσα ώρα.

Η σκηνή της απόπειρας

Στη συνέχεια ο δικηγόρος έκανε πολλές ερωτήσεις στη μάρτυρα για τη σκηνή της απόπειρας βιασμού.

Δημητρακόπουλος: Είναι καθήκον μου να ρωτάω τέτοια πράγματα όταν υπάρχουν τέτοιες καταγγελίες.

Μάρτυρας: Δεν σας είπα κάτι γι’ αυτό.

Πολιτική Αγωγή: Δέχεται να περιγράψει το βιασμό της και δεν την αφήνετε.

Ένταση μεταξύ δικηγόρων

Στο σημείο αυτό δημιουργήθηκε μεγάλη ένταση μεταξύ των δικηγόρων των δύο πλευρών με αποτέλεσμα το δικαστήριο να διακόψει για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Λίγα λεπτά αργότερα όταν στο δικαστήριο ανέβηκε ξανά η μάρτυρας συνέχισε να απαντά σε ερωτήσεις της υπεράσπισης για τη σκηνή της απόπειρας βιασμού της. «Αντιστάθηκα από την πρώτη στιγμή από το πρώτο χάιδεμα. Του είχα καταστήσει σαφές ότι δεν ήθελα επ’ ουδενί να γίνει αυτό που είχε σκεφτεί».

Δημητρακόπουλος: Σας άνοιξε την πόρτα να φύγετε;

Μάρτυρας: Ναι. Φεύγοντας από εκεί άρχισα να περπατάω Όταν πια είχα φτάσει κοντά στην Πλατεία Βικτωρίας πήρα τηλέφωνο τη φίλη μου.

Δημητρακόπουλος: Γιατί δεν κρατήσατε το μήνυμα που σας έστειλε και αποτελούσε ομολογία απόπειρας βιασμού;

Μάρτυρας: Εγώ αυτό δεν το είπα σε κανέναν και δεν ήθελα να το μάθει κανένας. Ήταν δυνατόν να κρατήσω αυτό το μήνυμα στο τηλέφωνο μου; Εγώ μίλησα για πρώτη φορά σε κάποιους ανθρώπους το 2013.

Γραπτή ομολογία

Δημητρακόπουλος: Έχετε γραπτή ομολογία απόπειρας βιασμού σε βάρος σας και θέλω να δώσετε μια πειστική εξήγηση γιατί δεν το βγάλατε έστω μια φωτοτυπία να μας το τρίψετε στη μούρη.

Μάρτυρας: Δεν πίστευα ποτέ ότι θα βρεθώ σε ένα δικαστήριο. Εγώ πάλι εκείνη τη στιγμή κάθε άλλο παρά έτσι το εξέλαβα. Τον συγκεκριμένο άνθρωπο σταμάτησα να τον βλέπω στις διαφημίσεις.

Δημητρακόπουλος: Στα τηλέφωνα που σας έκανε γιατί συμμετείχατε;

Μάρτυρας: Με ανάγκαζε γιατί μου έλεγε ότι θα έρθει να με βρει. Αναγκαζόμουν να το σηκώνω γιατί με είχε κατατρομοκρατήσει με όλα αυτά τα αηδιαστικά που μου έλεγε.

Δημητρακόπουλος: Αν σας είχε πάρει στο Μπακαλόγατος, στον Λάκη τον Γλυκούλη και σας είχε δίπλα του πρωταγωνίστρια θα τον καταγγείλατε;

Στις 14 Ιουνίου η συνέχεια της δίκης

Μάρτυρας: Δεν μπορώ να σας απαντήσω γιατί δεν μου λέτε αν είχε προηγηθεί η απόπειρα βιασμού.

Αν είχα πάει στο θέατρο και δεν είχε παραβατική συμπεριφορά απέναντι μου γιατί να βγω να τον καταγγείλω. Έχω πάει σε δεκάδες ακροάσεις έχω βγει να καταγγείλω κανέναν;

Στη συνέχεια η εξέταση της μάρτυρος συνεχίστηκε από τη συνήγορο υπεράσπισης του κατηγορούμενου Κική Πακιρτζίδου, η οποία θα ολοκληρώσει τη διατύπωση των ερωτήσεών της στην επόμενη δικάσιμο που ορίστηκε για τις 14 Ιουνίου 2022.

Ένταση ανάμεσα στη Δροσάκη και τη Νίνου – Ο γιος του ηθοποιού φώναξε την αστυνομία

«Αυτή η κυρία έσπρωξε την μητέρα μου», είπε ο γιος του Πέτρου Φιλιππίδη υποδεικνύοντας τη Λένα Δροσάκη σε αστυνομικό γεγονός που ανάγκασε τους δικαστές να διακόψουν την δίκη.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η δίκη διεκόπη λίγα λεπτά μετά τις 11 το πρωί της Παρασκευής, καθώς ένα επεισόδιο ανάμεσα στην Ελπίδα Νίνου, σύζυγο του ηθοποιού, και τη Λένα Δροσάκη στάθηκε η αφορμή για να αποφασίσει η έδρα την διακοπή της διαδικασίας.

Ο Δημήτρης Φιλιππίδης πληροφορήθηκε από τη μητέρα του, ότι η Λένα Δροσάκη την έσπρωξε στο διάδρομο έξω από την αίθουσα 1. Αμέσως, ο γιος του Πέτρου Φιλιππίδη κάλεσε έναν αστυνομικό, όπου του υπέδειξε ότι η ηθοποιός έσπρωξε τη μητέρα του.

Η Λένα Δροσάκη υποστήριξε ότι απλά περπατούσε στον διάδρομο και δε συνέβη κάτι τέτοιο. Να σημειωθεί ότι η Λένα Δροσάκη συνοδευόταν από τον σύζυγό της Αλέξανδρο Μπουρδούμη.

Η Λένα Δροσάκη μίλησε σχετικά στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι!».

«Με ρωτούν τι συνέβη έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου. Τίποτε νέο ή διαφορετικό από αυτά που γίνονται εδώ και δύο μήνες μέσα και έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου. Εκφοβισμοί, απειλές, τραμπουκισμοί, ειρωνεία και ηθική απαξίωση. Όλων εκείνων που καταγγέλλουν, όλων εκείνων που συμπαραστέκονται. Ένα δικαστήριο για όλους εμάς είναι μια ιερή διαδικασία. Όλοι εμείς δε θα προβαίναμε σε πράξεις βίας, πόσο μάλλον στο πλαίσιο μιας επίπονης δικαστικής διαδικασίας, στη διάρκεια της οποίας προσπαθούμε να σταθούμε με αξιοπρέπεια. Οτιδήποτε άλλο αναφέρεται ή διαδίδεται από διάφορους, απλώς αποτελεί διαιώνιση του εκφοβισμού μας και ευτελισμού της προσωπικότητας όλων μας. Όσοι έχουν την παραμικρή αμφιβολία ας έρθουν να το διαπιστώσουν από μόνοι τους. Θα μας βρουν όλους εκεί», σημείωσε η Λένα Δροσάκη.megatv.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

FACEBOOK - TWITTER