«Είχαμε ως υποχρέωση αλλά και ευθύνη να τους δώσουμε ακόμη περισσότερα εργαλεία για να συνεχίσουν αυτό το έργο. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος με την σημερινή μέρα. Το Μενίδι, η Αχαρνές βρίσκονται μπροστά σε αυτή την προσπάθεια να κάνουμε πράσινη την Αττική μας», δήλωσε ο Γιώργος Πατούλης.

Ο εξοπλισμός ανακύκλωσης διανέμεται με χρήματα που αντλεί η Περιφέρεια από ευρωπαϊκά κυρίως προγράμματα χωρίς καμία επιβάρυνση σε δήμους και πολίτες.

Ο νέος εξοπλισμός έρχεται να ενισχύσει τον στόλο του δήμου ο οποίος ήδη σημειώνει σημαντικές επιδόσεις στην ανακύκλωση και τη διαχείριση απορριμμάτων.

«Είχα ξεκινήσει αυτό το πρόγραμμα από την περιφέρεια πριν 1,5 χρόνο, εμείς πιλοτικά το εφαρμόσαμε το προηγούμενο διάστημα στο Δήμο Αχαρνών και είδαμε πραγματικά την ανταπόκριση του κόσμου. Σήμερα, με τον νέο εξοπλισμό που μας παρέχει η περιφέρεια θεωρώ ότι θα κάνουμε ένα θετικό βήμα  ένα βήμα μπροστά για την ανακύκλωση και για την επεξεργασία των βιοαποβλητων», είπε ο δήμαρχος Αχαρνών, Σπυρίδων Βρεττός.

Ως το τέλος του 2023 θα έχουν παραδοθεί δωρεάν, χωρίς καμία επιβάρυνση για πολίτες και δήμους, 200 καφέ απορριμματοφόρα και περίπου 50.000 καφέ κάδοι σε Δήμους της Αττικής που λειτουργούν χωριστό σύστημα συλλογής βιοαποβλήτων.megatv.com