Ακριβώς πριν ένα χρόνο, ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ αποχωρούσε με καροτσάκι από τον ημιτελικό του Γαλλικού Όπεν κόντρα στον Ράφαελ Ναδάλ, με σοβαρό τραυματισμό στον αστράγαλο.

Πλέον, ο 26χρονος Γερμανός βρίσκεται και πάλι στην ημιτελική φάση του δεύτερου Grand Slam της σεζόν και το καλό νέο είναι ότι δεν θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει ξανά το Βασιλιά του χώματος.

Ο Ζβέρεφ, μετά τη νίκη επί του Μάρτσιν Ετσεβερί με 6-4, 3-6, 6-3, 6-4, θα αντιμετωπίσει τον Κάσπερ Ρουντ στα ημιτελικά της Παρασκευής και έχει μεγάλο κίνητρο για τον δεύτερο τελικό του σε Grand Slam, μετά το US Open 2020.

“Είμαι σε ημιτελική φάση ενός Grand Slam. Είμαι χαρούμενος κάθε φορά που βρίσκομαι σε ημιτελική φάση Grand Slam. Φυσικά, το τουρνουά δεν έχει τελειώσει. Ελπίζω να έχω άλλα δύο ματς εδώ που σίγουρα δεν θα είναι εύκολα” είπε ο ξανθομάλλης άσος.

Αυτός είναι ο 6ος ημιτελικός καριέρας για τον Ζβέρεφ σε Grand Slam, έχοντας τέσσερις ήττες και μια νίκη στις πέντε προηγούμενες παρουσίες του.

Μετά την πρόκριση στους “4” του Roland Garros, ξύπνησαν μνήμες από την περσινή περιπέτεια στο ίδιο τουρνουά.

“Ήταν σίγουρα το τουρνουά που σημάδεψε το καλεντάρι μου πέρυσι. Είμαι χαρούμενος που παίζω και πάλι καλά στο Παρίσι και τα πράγματα εξελίσσονται τόσο καλά για μένα. Αλλά όπως είπα, το τουρνουά δεν έχει τελειώσει. Υπάρχουν δύο πολύ δύσκολα ματς μπροστά και ανυπομονώ γι’αυτά.

“Δεν μπορούσα να παίξω για εφτά μήνες, μετά τον τραυματισμό μου. Μετά, για τους επόμενους 3-4 μήνες, ένιωθα ακόμα πόνο. Δεν μπορούσα να κινηθώ όπως θα ήθελα” τόνισε.

Ζβέρεφ και Ρουντ θα αναμετρηθούν για 4η φορά και για πρώτη φορά σε χωμάτινη επιφάνεια. Ο 27χρονος Γερμανός, Νο27 της παγκόσμιας κατάταξης, προηγείται 2-1 στις νίκες απέναντι στον Νορβηγό.

“Δεν σκέφτομαι πια το περσινό. Μπαίνω στο court για να κερδίσω τα ματς. Δεν σκέφτομαι τι έγινε πέρυσι. Το έχω συζητήσει πολλές φορές. Η δουλειά μου είναι να παίζω τένις και να κερδίζω. Είμαι εδώ για να πάω μακριά σε Grand Slam” είπε ο Ζβέρεφ.

ROLAND GARROS MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (-1h)

 




tennis24.gr