Η δίκη ξεκίνησε με τις καταθέσεις της οικογένειάς του. Πρώτη μάρτυρας κατέθεσε η χήρα του δολοφονηθέντα δημοσιογράφου, η οποία συγκινημένη και φορτισμένη συναισθηματικά είπε πως ο άνδρας της δολοφονήθηκε λόγω της δημοσιογραφικής του ιδιότητας, και γιατί κάποιος ενοχλήθηκε από αυτά που έγραφε για το οργανωμένο έγκλημα.

Στην συνέχεια κατέθεσε και η μητέρα του Γιώργου Καραϊβάζ, η οποία ζήτησε από το δικαστήριο να βρεθούν όχι μόνο οι φυσικοί – οι δύο κατηγορούμενοι που κάθονται στο εδώλιο – αλλά και οι ηθικοί αυτουργοί, της δολοφονίας του παιδιού της.

Στο δικαστήριο κατέθεσε και αστυνομικός, ο οποίος συμμετείχε και στις έρευνες για την δολοφονία του δημοσιογράφου, ο οποίος ανέφερε πως ο σωματότυπος ενός εκ των δύο κατηγορουμένων, προσιδιάζει με τον σωματότυπο του δράστη της δολοφονίας.

Επίσης, κατέθεσε και ένας αυτόπτης μάρτυρας, κηπουρός στον δήμο Αλίμου, ο οποίος είδε την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, και χαρακτηριστικά περιέγραψε πως είδε πάνω από τον Γιώργο Καραϊβάζ δύο άνδρες, να βαράνε «αβέρτα» – όπως είπε – το θύμα.

Υπενθυμίζεται πως οι δράστες, που κατηγορούνται για την εν ψυχρώ εκτέλεση, πυροβόλησαν με αλλεπάλληλους πυροβολισμούς, τον δημοσιογράφο Γιώργου Καραϊβάζ στις 9 Απριλίου 2021 έξω από το σπίτι του στον Άλιμο.

Μέχρι και σήμερα παραμένει άγνωστος ο άνθρωπος που παρήγγειλε την εκτέλεση του δημοσιογράφου, αλλά και οι υπόλοιποι που συμμετείχαν στην υλοποίηση του φονικού σχεδίου.



megatv.com