Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου, αστυνομικού συντάκτη του «Βήματος» και των «Νέων», η έρευνα της αστυνομίας στρέφεται γύρω από τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ.

Σχετικά με τους δύο συλληφθέντες για την εν ψυχρώ εκτέλεση του δημοσιογράφου, ερευνάται εάν συνδέονται και με άλλα συμβόλαια θανάτου, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας οι εντολείς των συμβολαίων θανάτου είναι διαφορετικά πρόσωπα σε κάθε υπόθεση, ενώ οι εκτελεστές παραμένουν τα ίδια πρόσωπα.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στο MEGA, η αστυνομία έχει σαφείς ενδείξεις πως υπάρχει σύνδεση με τη δολοφονία επιχειρηματία που ασχολούταν με εμπόριο πετρελαίου στον Γέρακα.

Συγκεκριμένα, αστυνομικές πηγές εκτιμούν πως ο ένας από τους δράστες της δολοφονίας Καραϊβάζ ενδέχεται να είναι αναμειγμένος και στη δολοφονία του επιχειρηματία στον Γέρακα, καθώς όπως έχουν καταγγείλει οικεία πρόσωπα του θύματος, το πρόσωπο αυτό προσέγγισε τον επιχειρηματία, του ζήτησε να διώξει κάποιους επίορκους αστυνομικούς με τους οποίους είχε επαφές και του ζήτησε να αναλάβει να του «πουλήσει» προστασία. Σημειώνεται ότι λίγες ημέρες αργότερα ο επιχειρηματίας βρέθηκε νεκρός.megatv.com