Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για τις εξελίξεις στον Άρη, αλλά και την επιστροφή του Άκη Μάντζιου

Από το βράδυ της Κυριακής τρέχουν στον Άρη εξελίξεις που θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος ότι ήταν και οι πλέον αναμενόμενες. Η παραίτηση του Τόλη Τερζή, έφερε στον Άρη την επιστροφή του Άκη Μάντζιου και σίγουρα αυτή η εξέλιξη από την μία δεν αποτέλεσε έκπληξη, αλλά θα μπορούσε να σημειώσει κάποιος ότι ήταν το σενάριο που είχαν προβλέψει οι περισσότεροι.

Ο υπογράφων το είχε σημειώσει την ημέρα της ανακοίνωσης της παραμονής του Τόλη Τερζή στον πάγκο της ομάδας.

Δεν έχει νόημα να αναλύσω τι έγινε και τι δεν έγινε πλέον το καλοκαίρι. Τα έχουμε σημειώσει και καταγράψει δεκάδες φορές.

Αυτή την στιγμή η διοίκηση της ΠΑΕ έχει δυο…μέτωπα στα οποία πρέπει να κινηθεί. Το αγωνιστικό και το…ιδιοκτησιακό.

Οφείλει το πρώτο να το ενισχύσει σε συνεργασία με τον νέο προπονητή και το δεύτερο να το διευκρινήσει διότι είναι και η μοναδική που μπορεί να πει κάτι…επισήμως αξιόπιστο, διότι οι φήμες αποπροσανατολίζουν. Από εκεί και έπειτα ο νέος προπονητής έχει το δικό του ξεκάθαρο ρόλο. Πρώτιστα τα αποτελέσματα και στη συνέχεια τη βελτίωση της αγωνιστικής εικόνας της ομάδας. Ο κόσμος από την πλευρά του προφανώς και έχει κάθε δίκιο να διαμαρτύρεται για την εικόνα του Άρη, τον αποκλεισμό από την Ευρώπη και το χειρότερο ξεκίνημα επί Καρυπίδη στο πρωτάθλημα, αλλά την Κυριακή πρέπει να στηρίξει την ομάδα λες και παίζει στην…Ευρώπη!

Είναι η πρώτη φορά που ο Θόδωρος Καρυπίδης αντιμετωπίζει τόση έντονη αμφισβήτηση. Είναι η πρώτη σεζόν που κανείς από την ομάδα δεν έχει μιλήσει για τους φετινούς στόχους Ποιος είναι ο στόχος; Ευρώπη; Κύπελλο; Αναδιοργάνωση; Αναλόγως των στόχων κρίνεται και η προσπάθεια. Και πάλι η διοίκηση πρέπει να μιλήσει για αυτό. Όπως πρέπει πλέον να ξεκαθαρίσει το ιδιοκτησιακό. Προφανώς και δεν μπορεί ο Καρυπίδης να μπει σε διαδικασία κουβέντας για το ιδιοκτησιακό αν δεν έχει προτάσεις. Αν υπάρχουν ενδιαφερόμενοι όμως πρέπει να πάνε στον ιδιοκτήτη ή να δημοσιοποιήσουν το ενδιαφέρον τους. Τρόποι υπάρχουν πολλοί, αρκεί να υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον. Θεωρώ ότι έτσι και αλλιώς πρέπει να τοποθετηθεί ο ιδιοκτήτης της ομάδας. Και να ξεκαθαρίσει τα πράγματα προς την μία ή την άλλη κατεύθυνση. Ή και την…τρίτη του συμπαίκτη. Και να το πράξει έγκαιρα γιατί αν δεν ξεκαθαρίσει έγκαιρα η κατάσταση, τότε αν δεν ευνοήσουν τα αποτελέσματα η κατάσταση θα οδηγηθεί σε αδιέξοδο.

Σε αντίθεση με πολλούς άλλους, δεν θα υποδείξω τι πρέπει να γίνει. Σίγουρα ξέρω τι δεν πρέπει να γίνει. Η μπαχαλοποίηση. Το μπάχαλο όχι μόνο δεν λύνει το πρόβλημα, αλλά δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερα. Παραμορφώνει την πραγματική διάσταση ενός προβλήματος και φυσικά ποτέ δεν δίνει λύσεις. Οι…μπούλοι κάποτε τελειώνουν και μένουν πίσω οι εταιρίες να απαιτούν λύσεις και συνήθως και πολλά χρήματα, μου έλεγε χθες ένας παλιός έμπειρος παράγοντας. Στο παρελθόν αυτά τα…έξτρα προβλήματα ο Άρης τα έχει πληρώσει πολύ ακριβά.

Την ίδια στιγμή το να…καθίσουμε στα αυγά μας γιατί τρέχαμε στο Αγιονέρι και το Κοκκινόχωμα, επίσης δεν αποτελεί…λύση! Προσβάλει και τον Άρη και τον κόσμο του και την ιστορία του συλλόγου. Ούτε αυτό, ούτε το άλλο άκρο με τους…αγύριστους και τα πρωτοδικεία δίνουν λύσεις. Μπορεί να δίνουν μία σταδιακή ικανοποίηση του θυμικού, του εγωισμού, ακόμα και της…δικαίωσης για αυτό που βλέπεις να έρχεται. Στο τέλος όμως της ημέρας αν δεν είσαι ο…φραγκάτος νέος επενδυτής θα φέρει και τα ολοκληρωτικά αδιέξοδα. Αν πάντως υπάρχουν προτάσεις, το timing είναι ιδανικό. Αν δεν υπάρχουν όμως η συντήρηση ενός τέτοιου κλίματος δεν οδηγεί πουθενά.

Επιμένω ότι πρέπει πλέον η διοίκηση να μιλήσει οπότε το κρίνει σκόπιμο για να πει τις σκέψεις της. Ίσως η παρουσίαση του Άκη Μάντζιου– τον οποίο θεωρώ την καλύτερη λύση για το αγωνιστικό- να είναι μία εξαιρετική ευκαιρία…

ΥΓ1 Τι ζήτησε πρώτα από όλα ο Άκης Μάντζιος για το αγωνιστικό; Ένα εξάρι… Εσείς πείτε ότι δεν το διαβάζετε όλο το καλοκαίρι στο blog ότι ο παίκτης στο έξι αποτελεί ότι σημαντικότερο…



gazzeta.gr