Μπλόκο» στο σχέδιο Μηταράκη για τη δημιουργία έφιππης αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας, αποφάσισε να βάλει ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του νέου υπουργού θα δημιουργούταν έφιππη αστυνομία από το 2024 στο κέντρο της Αθήνας με έξι άλογα και 10 αστυνομικούς αναβάτες οι οποίοι θα βρίσκονται σε σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος και δεν θα περιπολούν.

Η σχετική απόφαση υπεγράφη χθες, όπως αποκάλυψε ο κ. Μηταράκης και η λειτουργία του νέου σώματος θα είχε τελετουργικό χαρακτήρα, δηλαδή θα συμμετείχε σε παρελάσεις και επίσημες εκδηλώσεις κυρίως στο κέντρο της Αθήνας.

Φαίνεται όμως ότι οι έντονες αντιδράσεις που υπήρξαν σχετικά με τη χρησιμοποίηση αλόγων, ειδικά μετά από όσα είδαν το φως της δημοσιότητας μετά το θάνατο ενός αλόγου στην Κέρκυρα, έκαναν τον πρωθυπουργό να βάλει «φρένο» στο σχέδιο Μηταράκη.

Έτσι, το Μέγαρο Μαξίμου πράγματι «άδειασε» άμεσα τον Νότη Μηταράκη ο οποίος ήταν σαφώς εκτός γραμμής.

Κυβερνητικές πηγές έσπευσαν να διευκρινίσουν πως πρόκειται η πρόταση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη για σύσταση έφιππης ομάδας στην Ελληνική Αστυνομία απορρίφθηκε, δεν έγινε αποδεκτή από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο υπουργός πάντως έδωσε και λεπτομέρειες για τον αριθμό των αλόγων και των αστυνομικών που θα εντάσσονταν στη συγκεκριμένη ομάδα παρότι δεν είχε εγκριθεί τίποτα από όλα αυτά από τον πρωθυπουργό.



megatv.com