Κατέφθασε πριν λίγα λεπτά η Ιερή Εικόνα της Παναγίας «Άξιον Εστί» στη Μητρόπολη Αθηνών. Σημειώνεται πως είναι η όγδοη φορά που το τεράστιο κειμήλιο της Χριστιανοσύνης φεύγει από το ‘Αγιον Όρος.

Θα βρίσκεται στην Μητρόπολη έως και τις 15 Μαΐου, όπου  θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα. Ήδη στο σημείο έχουν συγκεντρωθεί δεκάδες πιστοί.

Η εικόνα συνοδεύεται από την ηγεσία της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους.

Λαμπρή είναι η τελετή υποδοχής της στην πλατεία Μητροπόλεως προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, πλαισιωμένου από αρχιερατικούς επιτρόπους γραμματείς, ιεροκήρυκες και ιερείς.

Στη συνέχεια παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής, πολιτειακής και στρατιωτικής ηγεσίας θα τελεστεί Δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών χοροστατούντος του Μακαριωτάτου.

Στο πλαίσιο της παραμονής της θα τελούνται καθημερινά Ακολουθίες. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, κάθε πρωί θα τελείται Όρθρος, Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια ιερά παράκληση και κάθε απόγευμα εσπερινός και ιερά Παράκληση, ενώ κάποιες ημέρες και θα γίνονται ιερές αγρυπνίες.

Κατά την αρχιερατική θεία λειτουργία την Κυριακή θα μνημονευτούν τα θύματα του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.megatv.com