Από τα ξημερώματα της Δευτέρας έως και αργά το βράδυ επί ποδός θα βρίσκονται αστυνομικοί της ΕΚΑΜ, της αντιτρομοκρατικής και της κρατικής ασφάλειας.

Στη Μητρόπολη, η οποία θα μετατραπεί σε «φρούριο», θα φτάσει η σορός του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου το πρωί της Δευτέρας. Από τις 6:00 έως τις 10:30 το πρωί θα βρίσκεται στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου για όσους θελήσουν να αποτίσουν φόρο τιμής. 1000 αστυνομικοί, ελεύθεροι σκοπευτές, drones και ελικοπτερα θα σχηματίσουν ένα δίχτυ ασφαλειας.

Στις 12 το μεσημέρι στο Μητροπολιτικό Ναό θα πραγματοποιηθεί η εξόδιος ακολουθία. Μόνο οι 200 προσκεκλημένοι, βασιλείς και μέλη βασιλικών οικογενειών της Ευρώπης από 11 κράτη θα βρίσκονται μέσα στον ιερό ναό.

Αυστηρός θα είναι ο έλεγχος για τις προσκλήσεις στην είσοδο από εκπρόσωπο της περιφέρειας.

Ασταμάτητη δράση στο live casino της Novibet

Αφού ολοκληρωθεί η εξόδιος ακολουθία θα ξεκινήσει η μεγάλη πομπή προς το Τατόι, η οποία αρχικά θα μπει ανάποδα στην Μητροπόλεως που θα έχει κλείσει από τα ξημερώματα για τα αυτοκίνητα και θα φτάσει μέχρι τη Βουλή, όπου σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνει μια μικρή στάση στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Στη συνέχεια η πομπή θα περάσει από την καρδιά της πόλης, από τη Βασιλίσσης Σοφίας, τη Βασιλέως Κωνσταντίνου, τη Μιχαλακοπούλου και θα κατευθυνθεί προς την Αττική οδό.

Εκτός από τις ισχυρές επίγειες αστυνομικές δυνάμεις που θα την ακολουθούν, από αέρος drones και ελικοπτερα θα δίνουν συνεχως ζωντανή εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ. Κλιμάκια της Τροχαίας θα ανοίγουν και θα κλείνουν δρόμους.

Σήμερα το πρωί στις 5.30 ώρα, έφτασε στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης η σορός του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου ενώ πλήθος πιστών έχει προσεγγίσει το σημείο προκειμένου να αποτίσει φόρο τιμής.

Τεράστια ουρά έξω από την Μητρόπολη

Ήδη από νωρίς το πρωί ο κόσμος έχει συγκεντρωθεί έξω από το παρεκκλήσι της Μητρόπολης για να αποτίσει φόρο τιμής στον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο.

Οι ουρά που έχει σχηματιστεί έξω από το παρεκκλήσι της Μητρόπολης είναι τεράστια, με τους πολίτες να αναμένουν τη σειρά τους για να εισέλθουν στον ναό μέχρι και μία ώρα.

«Ήρθαμε να αποχαιρετήσουμε τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο. Να ευχηθούμε το χώμα που θα τον σκεπάσει να είναι ελαφρύ», δήλωσε πολίτης στο MEGA.megatv.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

FACEBOOK - TWITTER