Ο Αντουάν Τζερομετά, ο γιατρός που χειρούργησε τον Νόβακ Τζόκοβιτς στο Παρίσι, παραχώρησε συνέντευξη στην L’ Equipe αναλύοντας τις επιλογές του Σέρβου μετά την επέμβαση στο γόνατο. Η παρουσία του Τζόκοβιτς στο Wimbledon παραμένει αμφίβολη, όπως δήλωσε ο Τζερομετά, ο οποίος παραμένει σε επαφή με το ιατρικό τιμ του 37χρονου. 

“Μπορούμε να ονειρευόμαστε ότι όλα θα πάνε πολύ γρήγορα. Αλλά κατά τη διάρκεια των 45 λεπτών που περάσαμε με τον Νόβακ, την ομάδα του και τον γιατρό της Γαλλικής Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης, Βινσέτ Γκιγιάρ, ήμουν ξεκάθαρος, λέγοντας ότι όλα θα εξαρτηθούν από την αντίδραση του γονάτου.”

“Αυξάνοντας σταδιακά το φορτίο, θα δούμε αν παραμείνει στεγνό, χωρίς φλεγμονή ή πόνο. Θα πρέπει να δούμε πώς θα εξελίσσεται μέρα με τη μέρα, αλλά είναι αδύνατο να προβλέψουμε ποια θα είναι η κατάσταση σε μια εβδομάδα ή 15 ημέρες. Το ότι θα είναι στο 100% μέσα σε 3 εβδομάδες φαίνεται απίθανο.”

“Είναι σαφές ότι θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να αναρρώσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα, αλλά όλα πρέπει να επιβλέπονται και να ελέγχονται. Ο Βινσέτ Γκιγιάρ κι εγώ θα παραμείνουμε σε επαφή με την ομάδα του. Ο Τζόκοβιτς ήταν ήρεμος και είχαμε μια πολύ καλή συζήτηση εξηγώντας του τη φύση της επέμβασης.”

“Το 99% των ανθρώπων, μετά από τέτοιο τραυματισμό θα πήγαιναν στα επείγοντα με “κλειδωμένο” γόνατο, κάτι που θέτει υπό αμφισβήτηση την άδικη κριτική που δέχθηκε από εκείνους που δεν πίστεψαν ότι ο τραυματισμός του είναι πραγματικός.”

Νωρίτερα, μέσα στην εβδομάδα, τα νέα για τον Τζόκοβιτς ήταν ευχάριστα καθώς ο Σέρβος επέλεξε μια ταχεία θεραπεία στο Κέντρο Υπερβαρικής Ιατρικής στο Βελιγράδι, όπου βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης. 

Περπατούσε χωρίς δυσκολίες, κουτσαίνοντας ελαφρά, αλλά δεν χρειάζεται πλέον πατερίτσες. Έφτασε στην κλινική στις 08:30 το πρωί και η θεραπεία είχε διάρκεια 70 λεπτά. Στη συνέχεια συνοδευόμενος από τη σύζυγό του αποχώρησε από την κλινική. 

Αναμφίβολα θα είναι θαύμα να προλάβει το Wimbledon, ωστόσο οι ελπίδες για τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού αυξάνονται μέρα τη μέρα. 



tennis24.gr