Η Εθνική ομάδα Εφήβων «πάτησε» γκάζι τις στιγμές που έπρεπε και δεν δυσκολεύτηκε να κερδίσει εύκολα τη Φινλανδία στους «16» του Eurobasket U18 με 88-70 και να πάρει την πρόκριση για τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Πολύ εύκολο ήταν το έργο της Εθνικςή Εφήβων κόντρα στη Φινλανδία για το πρώτο νοκ άουτ ματς για τους «16» της διοργάνωσης.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πήρε στο… ρελαντί το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Eurobasket U18 όπου θα αντιμετωπίσει την Γερμανία! Με λίγα λόγια οι Έφηβοι θέλουν να πάρουν και τη ρεβάνς για τους… άνδρες οι οποίοι τον περασμένο Σεπτέμβριο είχαν γνωρίσαν την ήττα από τους Γερμανούς στην αντίστοιχη φάση του Eurobasket και είχαν αποκλειστεί από την «ζώνη» των μεταλλίων.

Ο Λευτέρης Λιωτόπουλος ήταν ο καλύτερος παίκτης του παρκέ έχοντας 22 πόντους με 9/17 εντός παιδιάς, ενώ «διψήφιοι» για την Εθνική μας ήταν επίσης οι Αμπόσι (14π, 3ριμπ..), Σπρίντζιος (10π., 5ριμπ.) και Αβδάλας (12π., 7ριμπ., 3ασ.)

Εντυπωσιακό ξεκίνημα η Εθνική

Η Ελλάδα ήταν το απόλυτο αφεντικό στο ξεκίνημα του αγώνα, κάτι που φάνηκε από το πρώτο πεντάλεπτο του αγώνα, όταν και προηγήθηκε με 14-1 έχοντας επιβάλλει πλήρως τον ρυθμό της. Αν δεν υπήρχε ο τραυματισμός του άτυχου Στράτου Καλλιοντζή λίγο πριν από το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, τότε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα είχε πραγματοποιήσει το… τέλειο δεκάλεπτο. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Εθνική μας είχε κλείσει την 1η περίοδο με double score (30-15) έχοντας ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα.

Λογικό και επόμενο να επέλθει η… χαλάρωση στη συνέχεια. Κάτι που οι ελλιπέστατοι Φινλανδοί το εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο και με επιμέρους 18-24 μπόρεσα να «ψαλιδίσουν» την διαφορά και να ρίξουν το σκορ σε μονοψήφιο νούμερο για την Εθνική μας ομάδα (48-39) με τη λήξη του ημιχρόνου. Ο Λευτερης Λιωτόπουλος ήταν εκείνος που οδηγούσε την Εθνική μας έχοντας και την αμέριστη συμπαράσταση του Νεοκλή Αβδάλα.

Κινδύνευσε αλλά… όχι για πολύ

Μάλιστα η αντεπίθεση της Φινλανδίας συνεχίστηκε και στην 3η περίοδο μειώνοντας στους πέντε πόντους (53-47) αλλά όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων δεν… χάλασε το μυαλό των διεθνών. Με νέο σερί 14-0 έβαλαν τα πράγματα στην θέση τους και βρέθηκαν μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα στο +20 (67-47) «καθαρίζοντας» μία και καλή τα όποια όνειρα των Φινλανδών για πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Έκτοτε οι διεθνείς μας έριξαν εντελώς ταχύτητα και… κράτησαν δυνάμεις για την επόμενη φάση και το παιχνίδι με την Γερμανία (27/7) όπου θα διεκδικήσουν το εισιτήριο για τις τέσσερις καλύτερες ομάδες του Eurobasket U18.

Τα δεκάλεπτα: 30-15, 48-39, 69-49, 88-70.

 

gazzeta.gr