Η ΕΟΚ έλαβε το ποσό των 1.252.161 ευρώ στο πλαίσιο της επιχορήγησης του αθλητισμού από τη φορολόγηση του στοιχήματος ενώ περισσότερα από οκτώ εκατομμύρια ευρώ καταβλήθηκαν συνολικά σε όλες τις Ομοσπονδίες Ολυμπιακών αθλημάτων και μη, αλλά και Παραολυμπιακών αθλημάτων.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης είναι μια από τις 44 ομοσπονδίες που έλαβαν χρήματα από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, συνολικά 1.252.161€ από τη φορολόγηση του στοιχήματος και μαζί με την ΚΟΕ (1.352.366,71€) και τον ΣΕΓΑΣ (1.007.460€), είναι εκείνες που πήραν τα περισσότερα.

Συνολικά, η ΓΓΑ μοίρασε περισσότερα από οκτώ εκατομμύρια ευρώ ενώ επιχορήγηση έλαβε και η ΟΣΕΚΑ, ο φορέας του μπάσκετ με Αμαξίδιο στην Ελλάδα.

Η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού

«Καταβλήθηκαν σήμερα, για τις Εθνικές μας Ομάδες όλων των ηλικιακών κατηγοριών σε όλες τις Ομοσπονδίες (Ολυμπιακών αθλημάτων και μη, αλλά και Παραολυμπιακών αθλημάτων), τα αναλογούντα ποσά εκ της προκαταβολής των 31.000.000€ για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, που είχε εγκριθεί προ μηνών ως έναντι μελλοντικών διανεμόμενων καταβολών, από τον νέο τρόπο φορολόγησης των κερδών των παικτών του στοιχήματος.

Ασταμάτητη δράση στο live casino της Novibet

Υπενθυμίζεται ότι στο τέλος Δεκεμβρίου 2021 είχαν διανεμηθεί περίπου 22 εκατ. ευρώ σε σχεδόν 5.000 ερασιτεχνικά σωματεία όλων των αθλημάτων σε όλη τη χώρα, εγγεγραμμένα στο Ηλεκτρονικό Μητρώο του Υφυπουργείου Αθλητισμού, σε 29 ερασιτεχνικές ομάδες, που αγωνίζονταν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ανδρών και γυναικών και από 465.000€ στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ) και στην Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή (ΕΠΕ), για τις προΟλυμπιακές και προΠαραολυμπιακές ομάδες μας.

Σήμερα, λοιπόν, για την ενίσχυση και ανάπτυξη των Εθνικών μας Ομάδων, καταβλήθηκαν 8.215.854,85€ σε 44 Ομοσπονδίες».

Αυγενάκης: «Φροντίζουμε τη βάση του αθλητικού οικοδομήματος»

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης τόνισε πως «φροντίζουμε καθημερινά και με κάθε τρόπο τη βάση του αθλητικού μας οικοδομήματος, τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Τις αθλήτριες και τους αθλητές, τους προπονητές, τους υγιείς παράγοντες και τους εκατοντάδες χιλιάδες γονείς που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στα νόμιμα σωματεία.

Τολμήσαμε ως Κυβέρνηση και θεσμοθετήσαμε τη μόνιμη, ετήσια και ισότιμη ενίσχυση όλου του αθλητισμού, επαγγελματικού και ερασιτεχνικού, από την φορολογία των κερδών των παικτών του Στοιχήματος ικανοποιώντας ένα δίκαιο αίτημα πολλών ετών. Κι ευχαριστώ θερμά, για ακόμα μια φορά, τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και όλους τους συναδέλφους στο οικονομικό επιτελείο.

Από τα 31 εκατ. που αναλογούσαν ως προκαταβολή στον ερασιτεχνικό αθλητισμό ήρθε η ώρα όλων των Εθνικών ομάδων μας. Οι περισσότερες Ομοσπονδίες ανταποκρίθηκαν έγκαιρα στα στοιχεία που τους ζητήθηκαν και για πρώτη φορά ενισχύονται με διαφάνεια, επιπλέον της τακτικής τους επιχορήγησης, με συνολικό ποσό που ξεπερνά τα 9 εκατ. ευρώ.

Για τη στήριξη των διεθνών αθλητριών και αθλητών, για ακόμα εντονότερη ανάπτυξη κάθε αθλήματος, ανεξαρτήτως δημοφιλίας.

Για να σηκώνουν οι Εθνικές μας αποστολές ακόμα ψηλότερα την Ελλάδα στις διεθνείς διοργανώσεις, στο παγκόσμιο γίγνεσθαι».gazzeta.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

FACEBOOK - TWITTER